ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

O Βαγγέλης Αγγέλου αναλύει την 18η αγωνιστική της Α1

Πέντε συνεχόμενες νίκες έχει πετύχει η ΑΕΚ στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές της Α1 και το επόμενο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει είναι αυτό της ΑΕΛ στην Λάρισα. Ενα από τα πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής, την οποία ανέλυσε για τον ΕΣΑΚΕ ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων", Βαγγέλης Αγγέλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑ (1/3, 17.00, ΣΚΑΪ, Παπαδημητρίου, Μπήτης, Γκούμας): «Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και εύκολα ή, δύσκολα θα ελέγξει το παιχνίδι και θα το κερδίσει. Τόσο λόγω τηςπληρότητας του ρόστερ του, όσο και επειδή χρειάζεται ηθικό τώρα που αλλάζει φιλοσοφία και αυτό έρχεται μέσα από τα αποτελέσματα. Για όλα αυτά τα στοιχεία, πιστεύω ότι θα επικρατήσει επί μιας ομάδας που έχει δείξει καλά μπασκετικά δείγματα στην μέχρι τώρα πορεία της».

ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΙΓΑΛΕΩ (1/3, 17.00, Βορεάδης, Πηλοϊδης, Κουκουλίτσιος): «Είναι παιχνίδι με χαρακτηριστικά ντέρμπι. Το Ρέθυμνο έχει κάνει μια προσπάθεια, έχει επαγγελματικό ρόστερ, αλλά και το Αιγάλεω έχει ηθικό και παίζει ζωρίς πίεση. Περιμένω να γίνει ένα αμφίρροπο παιχνίδι».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΑΡΟΥΣΙ (1/3, 17.00 ΕΤ1, Αναστόπουλος, Αφεντουλίδης, Ξενικάκης): «Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τις νίκες αφού τελευταία παρουσιάζει μια κάμψη την οποία πολλές φορές εμφανίζει τον Φεβρουάριο. Αυτήν θέλει να διαχειριστεί και πρέπει να ξεκινήσει από τον αγώνα με το Μαρούσι να σκέφτεται και το επόμενο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα. Μπαίνει σε μια κατάσταση πίεσης την οποία θέλει να διαχειριστεί και να αντεπεξέλθει».

ΑΕΛ – ΑΕΚ (1/3, 19.00, Supersport, Σχινάς, Γκόντας, Παφίλης): «Υπάρχει ιδιαιτερότητα στο παιχνίδι μετά την αλλαγή προπονητή στον αντίπαλό μας. Η ΑΕΛ που είναι μια ποιοτική και «συμμαζεμένη» ομάδα, προέρχεται από ένα πιο οργανωμένο μπάσκετ και αλλάζοντας χέρια έρχεται σε έναν προπονητή ο οποίος έχει καλό ποσοστό νικών σε τέτοια ματς, έχει τρόπο να μεταφέρει τον ενθουσιασμό και την ικανότητα να αντεπεξέρχεται σε τέτοιες καταστάσεις. Από την πλευρά μας θέλει μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή για να τα καταφέρουμε».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (2/3, 17.00, ΕΤ1, Τανατζής, Ταβουλαρέας, Πανταζής): «Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για τον Πανελλήνιο. Η Ολυμπιάδα νομίζω ότι θα παίξει χωρίς άγχος ένα από τα τελευταία χαρτιά της, από την άλλη ο Πανελλήνιος αγωνίζεται για να χτίσει την αξιοπιστία του μέσα από νίκες. Θεωρητικά είναι σε θέση να ελέγξει το παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να προσέξει».

ΠΑΟΚ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ (2/3, 17.00, Supersport, Μουζάκης, Ηλιόπουλος, Μαχαιριανάκης): «Ο Κολοσσός είναι ομάδα των εκπλήξεφν εκτός έδρας όπου αγωνίζεται χωρίς πίεση και άγχος και στηρίζεται στην επίθεσή του. Ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που θα έχει την πίεση και όταν υπάρχει αυτή, πρέπει να παίζεις άμυνα για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες. Κι εδώ περιμένω ένα αμφίρροπο παιχνίδι».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΡΗΣ (2/3, 19.00, Supersport, Κουκουλεκίδης, Κορομηλάς, Καλδίρης): «Ο Πανιώνιος έρχεται από ταξίδι και κυρίως, από δύο ήττες που πρέπει να τον έχουν κλονίσει και προβληματίσει. Το δύσκολο είναι να εμφανιστεί έτοιμος ενεργειακά, επειδή στηρίζεται σε πολλούς Ελληνες παίκτες και είναι γενικά μια νεανική και άπειρη ομάδα. Ο Αρης είναι μαθημένος σε τέτοιες καταστάσεις, αφού για να είσαι μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να ξέρεις να λειτουργείς σε πίεση. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τον Πανιώνιο και θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: