ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Ο Λευτέρης Κακιούσης αναλύει την 22η αγωνιστική της Α1

Ο Λευτέρης Κακιούσης αναλύει την 22η αγωνιστική της Α1

Πέντε αγωνιστικές έμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου της Α1 και ενώ στις πρώτες θέσεις τα πράγματα μοιάζουν ξεκάθαρα, το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στην δεύτερη θέση του υποβιβασμού και στην είσοδο στα πλέι οφ. Ο Λευτέρης Κακιούσης έκανε τις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη των παιχνιδιών της 22ης αγωνιστικής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (29/3, 17.00, ΕΤ1, Καρακατσούνης, Παφίλης, Γκούμας): «Δεν χρειάζεται κάποιον σχολιασμό αυτό το παιχνίδι. Απλά θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει μέσα απ’ αυτό να κάνει μια καλή προπόνηση, να βρει ρυθμό, να ξεπεράσει οριστικά τον αποκλεισμό από τον Ευρωλίγκα και λογικά θα το διασκεδάσουν αρκετά μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και ο κύριος Ομπράντοβιτς θα επιχειρήσει να ξαναγεμίσει με ενθουσιασμό την ομάδα του».

ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΕΛ (29/3, 17.00, Μουζάκης, Τανατζής, Μπήτης): «Το Ρέθυμνο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ του και έχει βρει έναν καλό ρυθμό. Αυτό είναι ένα ακόμα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει αφού άλλο αποτέλεσμα θα είναι καταδικαστικό. Η ΑΕΛ ωστόσο, μετά την αλλαγή προπονητή έχει κάνει σπουδαίες και σημαντικές νίκες, παίζει χωρίς άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα. Σαφώς και έχει ένα προβάδισμα το Ρέθυμνο, αλλά όταν υπάρχει πίεση και άγχος δίνεις την δυνατότητα στον άλλο να είναι μέσα στο παιχνίδι και να διεκδικεί τη νίκη».

ΟΛΥΜΠΙΑ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ ( 29/3, 17.00, ΣΠΟΡ+, Χριστοδούλου, Γκόντας, Βαρδάλος): «Σαφώς και πρόκειται για πολύ μεγάλο και σημαντικό παιχνίδι. Η Ολύμπια μετά τη νίκη επί του Αρη θα έχει μεγάλο ενθουσιασμό και ο Κολοσσός θέλει να φτάσει στην επιτυχία, αλλά δεν πιστεύω, δεν μας έχει δείξει, ότι είναι ομάδα που παίρνει αποτελέσματα εκτός έδρας. Αυτό το γεγονός, τον καθιστά αουτσάιντερ και δίνει τον πρώτο λόγο στην Ολύμπια».

ΜΑΡΟΥΣΙ – ΑΙΓΑΛΕΩ (29/3, 19.00, Sueprsport, Σχινάς, Ηλιόπουλος, Πανταζής): «Υπό άλλες συνθήκες το Μαρούσι θα ήταν φαβορί. Το Αιγάλεω όμως, δείχνει φέτος ότι είναι μια ομάδα με ρυθμό και παίζει εδώ και πολύ καιρό χωρίς άγχος και πίεση. Λόγω έδρας έχει προβάδισμα το Μαρούσι, αλλά το φετινό Αιγάλεω δεν μπορείς ποτέ να το ξεγράψεις».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ (29/3, 19.00, ΣΚΑΪ, Μαστραφτσής, Αναστόπουλος, Καλδίρης): «Ο Ολυμπιακός έχει βρει έναν καλό ρυθμό, είναι πολύ ενθουσιώδης και η αλλαγή προπονητή σαφώς και του έκανε καλό. Εχει αλλάξει τρόπο και στιλ παιχνιδιού, έχει ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία τόσο μέσα όσο κι έξω από το παρκέ και νομίζω ότι είναι το φαβορί για τον αγώνα. Η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει και κάποια προβλήματα τραυματισμών, δε νομίζω ότι μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό παιχνιδιού του Ολυμπιακού και να κάνει κάτι καλό».

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (30/3, 16.00, Supersport, Βορεάδης, Φούφης, Μαχαιριανάκης): «Για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι, αφού πρέπει να νικήσει πάση θυσία γιατί σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σοβαρό θέμα υποβιβασμού. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον ΠΑΟΚ που θα έχει την πίεση και το άγχος, ενώ αν δούμε και το πρόγραμμά του είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει άλλη νίκη στην συνέχεια. Ο Πανιώνιος δεν έχει άγχος πλέον και λίγο – πολύ έχει φανεί η θέση που θα τερματίσει. Υπάρχει όμως μια έντονη κριτική και δυσφορία μέσα στην ομάδα που δεν έχει δείξει ακόμα στο γήπεδο τις δυνατότητές της. Παραμένει πάντως ένα υπολογίσιμο σύνολο που μπορεί να πάρει τη νίκη σε οποιαδήποτε έδρα».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΑΡΗΣ (30/3, 17.00, ΕΤ1, Κουκουλεκίδης, Σπυρίδωνος, Ξενικάκης): «Ο Αρης παρουσιάστηκε νωθρός την τελευταία αγωνιστική, χωρίς διάθεση και όρεξη μάλλον επειδή στο μυαλό των παικτών έχει ήδη κατακτηθεί η Τρίτη θέση κι αυτό τους έκανε να μην μείνουν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Ο Πανελλήνιος έχει συγκεκριμένο στόχο, θα κυνηγήσει τη νίκη όμως θεωρώ ότι ο Αρης αν μείνει συγκεντρωμένος και σοβαρός, έχει το πλεονέκτημα παρότι αγωνίζεται εκτός έδρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: