ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

Ο ΑΓΟΡ πέτυχε σπουδαία νίκη στο Ελληνικό επί του Πανιωνίου με 87-79 και έκανε ακόμα ένα… βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τους Κρητικούς και αυτό που πριν από ένα μήνα φάνταζε με… θαύμα δηλαδή η παραμονή πλέον δεν δείχνει και τόσο δύσκολος στόχος. Ο ΑΓΟΡ για ακόμα ένα παιχνίδια έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έκαναν ό,τι έπρεπε μέσα στο παρκέ και εν τέλει ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους.

Η Ολύμπια έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πέτυχε τεράστιας σημασίας νίκη με 58-48 επί του Αρη μέσα στο Αλεξάνδρειο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καθήλωσε τον πολύ κακό Αρη στην άμυνα, ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με τη νίκη που πέτυχε έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για να αποφύγει κάθε κίνδυνο για την παραμονή της στην Α1. Η νίκη της Ολύμπιας ήταν δίκαιη, όπως αποδεικνύει άλλωστε και το τελικό σκορ, καθώς ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον πολύ κακό Άρη. Οι 48 πόντοι άλλωστε που πέτυχαν οι «κίτρινοι» τα λένε όλα

Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε του αποδυναμωμένου ΠΑΟΚ με 73-64. Οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στις νίκες μετά από τα τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και στις καλές εμφανίσεις, καθώς η απόδοσή της στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν και αυτή που έκρινε ολόκληρη την αναμέτρηση. Πλέον οι ελπίδες της για πλασάρισμα σε μία καλή θέση για τα πλέι οφ αυξάνονται εν αντιθέσει με τους «ασπρόμαυρους» που με αυτή την ήττα έχασαν σημαντικό έδαφος.

Φωτιά έχει μπει στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, αφού μετά τη νίκη του ΑΓΟΡ στο ελληνικό, κέρδισε και ο Κολοσσός στην Ρόδο το Μαρούσι με 88-84 και δεν έχασε έδαφος στο κυνήγι της παραμονής. Ο Κένι Τέιλορ ήταν ο άνθρωπος που στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Το Μαρούσι μπορεί να ξεκίνησε με περισσότερη όρεξη και το άγχος των γηπεδούχων για την παραμονή να έπαιξε αρνητικό ρόλο, όμως, από την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου και έπειτα τα πράγματα μπήκαν στην θέση τους για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Για τους Ρόδιους ενεργοποιήθηκε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και όλα βελτιώθηκαν αισθητά στην λειτουργία της ομάδας.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Κολοσσός Ρόδου – Μαρούσι 88-84

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 73-64

Πανιώνιος – ΑΓΟ Ρεθύμνου 79-87

Αρης – Ολύμπια Λάρισας 48-58

ΣΗΜΕΡΑ
(17:00) Ολυμπιάδα – Ολυμπιακός

(17:00) Αιγάλεω – Παναθηναϊκός

(17:00) ΑΕΛ – Πανελλήνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: