ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

"Άλωσε" την Πάτρα ο ΑΓΟΡ, ο οποίος επικράτησε της Ολυμπιάδας με 95-78, στο ντέρμπι ουραγών της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς και έτσι, με αυτήν τη νίκη τους, ελπίζουν ακόμα για παραμονή στην κατηγορία, σε αντίθεση με τους «πορτοκαλί», οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν, θα "αποχαιρετήσουν" την Α1.

Δε χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα... Ο Πανιώνιος έκανε αυτό που έπρεπε επικρατώντας της ΑΕΛ με 89-60, σ' ένα παιχνίδι που αποτέλεσε μονόλογο των γηπεδούχων, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάρκοβιτς βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο στους παίκτες του, με διακριθέντες τους Νιούλεϊ και Μπάξτερ !

Από το σερί των έξι συνεχόμενων ηττών, ο Αρης έχοντας αλλάξει άρδην το αγωνιστικό του πρόσωπο, συνεχίζει με σερί νικηφόρων εμφανίσεων. Επόμενό του… θύμα το πολύ φορμαρισμένο Μαρούσι, που δεν άντεξε όμως στην ανωτερότητα του Αρη. Οι «κίτρινοι» επιβλήθηκαν 72-59 στο Αλεξάνδρειο, διατηρώντας με άνεση την 3η θέση της βαθμολογίας…

Το Μαρούρι που είχε μία εντυπωσιακή παρουσία στα τελευταία παιχνίδια και κορυφαία όλων επίδοση, την εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού, έτυχε να αντιμετωπίσει στη σειρά τις τρεις Ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα και τελικά ηττήθηκε από τις δύο!! Πριν δύο εβδομάδες έχασε από τον Ολυμπιακό, μεσολάβησε ο θρίαμβος στο ΟΑΚΑ, για να έρθει η ήττα από τον Αρη, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε θέαμα, αλλά μάλλον δικαιολογημένα αφού το βασικό ζητούμενο ήταν η νίκη. Ειδικά για τους «κίτρινους», που έχοντας βάλει για τα καλά στην άκρη το αρνητικό τους σερί, δεν είχαν καμία διάθεση να διακινδυνεύσουν την 3η θέση που έχουν πλέον στα χέρια τους. Υπήρχε και η κούραση στη μέση, αφού ο Αρης προερχόταν από ταξίδι, δύσκολο παιχνίδι και νίκη φυσικά στην Κωνσταντινούπολη, οπότε το χαμηλό σκορ, η αστοχία των δύο ομάδων και οι σκληρές άμυνες, μάλλον δικαιολογούνται.

Για λίγο ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά... Μετά την ήττα του στο Ρέθυμνο, το Αιγάλεω πραγματοποίησε εντυπωσιακό καμ-μπακ στις νίκες. «Συνέτριψε» στο Σίτι τον ΠΑΟΚ με 94-80 και έκανε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει μια θέση στα πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: