ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Ο Γιώργος Καλαφατάκης αναλύει την 21η αγωνιστική

Οι νίκες επί της ΑΕΚ και του Αρη έδωσαν το δικαίωμα στην ΑΕΛ να είναι σίγουρη για την παραμονή της στην Α1 αλλά και να διεκδικεί με βάσιμες ελπίδες πλέον την είσοδό της στα πλέι οφ. Σημαντικό παιχνίδι γι' αυτόν τον στόχο είναι το εντός έδρας της Κυριακής με τον Πανελλήνιο, ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, την οποία αναλύει για τον ΕΣΑΚΕ ο προπονητής της ΑΕΛ, Γιώργος Καλαφατάκης

ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΜΑΡΟΥΣΙ (22/3, 17.00, Πιτσίλκας, Κορομηλάς, Αφεντουλίδης): «Το Μαρούσι είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, έχει βρει την χημεία του κι έχει μάθει να παίρνει αποτελέσματα και εκτός έδρας. Για τον Κολοσσό όμως, αυτό το ματς είναι σχεδόν όλη του η χρονιά, αφού πλέον νιώθει έντονα την πίεση του Ρεθύμνου. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα γι’ αυτούς και παρότι το Μαρούσι έχει βλέψεις για τα πλέι οφ και λογικά θα γίνει ένα αμφίρροπο παιχνίδι, ο πρώτος λόγος για τη νίκη ανήκει στον Κολοσσό».

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (22/3, 17.00, ΕΤ1, Κουκουλεκίδης, Τανατζής, Ψαριανός): «Και οι δύο ομάδες το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει μια αγωνιστική κοιλιά. Η ΑΕΚ θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες και να διατηρήσει τις βλέψεις της για τα πλέι οφ. Της δίνω προβάδισμα λόγω ρόστερ και λόγω έδρας, με την έννοια του γηπέδου που προπονείται αφού δεν θα έχει κόσμο, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει και την σημαντική απώλεια του Κουτλουάι που θα τον επηρεάσει».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ (22/3, 17.00, Supersport, Ζαβλανός, Παπαπέτρου, Πανταζής)): «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι για τον Πανιώνιο. Περνάει μια δύσκολη αγωνιστική φάση, αλλά παραμένει στην διεκδίκηση της τετράδας και θέλει να πετύχει τον στόχο του. Το Ρέθυμνο πλέον είναι πολύ ανεβασμένο και αγωνιστικά και ψυχολογικά, δεν έχει κάτι να χάσει και γι’ αυτό παλεύει ακόμα περισσότερο τα παιχνίδια του. Θα γίνει μάχη, πάντως πιστεύω ότι ο Πανιώνιος έχει το υλικό για να κερδίσει».

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑ (22/3, 19.00, ΣΠΟΡ+, Παπαδημητρίου, Μαστραφτσής, Μητσόπουλος): «Ο Αρης έχει μεγάλη διαφορά στο ρόστερ και στην ποιότητα, παίζει και στο Αλεξάνδρειο όπου πάντα εμφανίζεται πιο δυνατός και είδαμε πόσο εύκολα νίκησε την Λιέτουβος. Προέρχεται από την ήττα στην Λάρισα και έχει έναν λόγο παραπάνω να διορθώσει τα κακώς κείμενα της προηγούμενης αγωνιστικής».

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (23/3, 17.00, Μουζάκης, Ταβουλαρέας, Μάνος): «Δεν τίθεται το παραμικρό ζήτημα γι’ αυτό το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός στην κατάσταση που βρίσκεται, με το ρόστερ που έχει και μετά από τέτοια πρόκριση, θα έχει να εκτελέσει μια τυπική διαδικασία απέναντι σε μια υποβιβασμένη ομάδα που στο τελευταίο παιχνίδι χρησιμοποίησε μόλις έξι παίκτες».

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (23/3, 17.00, ΕΤ1, Χριστοδούλου, Αναστόπουλος, Σταματόπουλος): «Το Αιγάλεω παραμένει η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Απέναντί του θα είναι ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από μια στενάχωρη κατάσταση και πλέον θα επικεντρώσει όλη του την προσοχή στο κύπελλο και το πρωτάθλημα. Επειδή έχει σοβαρή ομάδα και γαλουχημένη να ξεπερνάει και δύσκολες καταστάσεις, θα προσπαθήσει να κάνει μια επιβλητική εμφάνιση και να πετύχει μια ευρεία νίκη».

ΑΕΛ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (23/3, 17.00, Supersport, Βορεάδης, Φούφης, Γεωργιάδης): «Για εμάς το παιχνίδι είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο με τον Αρη. Αφ’ ενός έχουμε προβλήματα τραυματισμών σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας, αφ’ ετέρου είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για την ΑΕΛ προκειμένου να αλλάξει επίπεδο. Είμαι λίγο καιρό στην ομάδα και θέλω να δω στην πράξη πώς εκλαμβάνουν τα παιδιά αυτόν τον στόχο και πώς διαχειρίζονται τα αποτελέσματα. Αν εμφανιστούμε έτοιμοι και φτάσουμε σε μια καλή εμφάνιση και νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο με καλό ρόστερ που βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, θα είναι μεγάλη υπόθεση για την συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: