ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

22ης αγωνιστική

Δεν υπήρχε περίπτωση να απειλήσει τον Παναθηναϊκό η Ολυμπιάδα Πατρών. Οι κυπελλούχοι Ελλάδος σάρωσαν τους «πορτοκαλί» με 108-72 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και κράτησαν σταθερά τη διαφορά τους στην κορυφή. Οι «πράσινοι» πήραν από την αρχή τα «ηνία» της αναμέτρησης και βρήκαν την ευκαιρία να προσφέρουν ουσία και θέαμα στους φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Εύκολο απόγευμα, 82-53, είχε ο Ολυμπιακός, στο ΣΕΦ, με την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα και από το ημίχρονο και μετά "έσβησαν" τις μηχανές τους, έχοντας το μυαλό τους στον αγώνα της Τρίτης, στην Μόσχα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γουντς με 16 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Κυρίτσης με 14.

Πολύ μεγάλη νίκη στην προσπάθεια του να μπει στην οχτάδα της κανονικής περιόδου, πέτυχε το Μαρούσι που επικράτησε 96-83 του Αιγάλεω. Η νίκη αυτή φέρνει την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μια ανάσα από την συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Σπουδαία νίκη 68-63, που του επιτρέπει να βλέπει την παραμονή με άλλο "μάτι" πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΑΓΟΡ απέναντι στην ΑΕΛ, στο κλειστό του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν από την αρχή του ματς το "πάνω χέρι" στο σκορ και δεν το άφησαν να πάει χαμένο. Με μπροστάρη τον MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, Στέφαν Νάτζφεϊ, να πετυχαίνει 16 πόντους και τον Ίαν Βουγιούκα να τον ακολουθεί σε απόδοση, ο ΑΓΟΡ βρέθηκε με το πλεονέκτημα παραμονής στην Α1. Για τους φιλοξενούμενους, οι Κις (16 π.), Τινγκ (16 π.) και Παπανικολόπουλος (14 π.) έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά δεν ήταν αρκετή η βοήθειά τους.

Ο τελικός του Κάμπου είχε για έπαθλο το εισιτήριο της παραμονής κι αυτό κατέληξε στα χέρια της Ολύμπιας. Με ηγέτη τον Μίρζα Κούρτοβιτς και άξιο συμπαραστάτη του τον Γιώργο Τσιάρα, οι «πορτοκαλί» κέρδισαν τον Κολοσσό Ρόδου με 76-66, πέτυχαν τη δεύτερη φετινή τους νίκη επί της ομάδας της Ρόδου και πλέον θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να μη μείνουν στην κατηγορία, αφού η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει πλέον τρεις νίκες διαφορά απ’ αυτή του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 29/3

Παναθηναϊκός- Ολυμπιάδα Πατρών 108-72
ΑΓΟΡ-ΑΕΛ 68-63
Ολύμπια-Κολoσσός 76-66
Μαρούσι-Αιγάλεω 96-82
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 82-53

Κυριακή 30/3

16:00 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
17:00 Πανελλήνιος-Άρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: