ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Με επιθετική πολυφωνία και κορυφαίους του Στίβενσον και Γλυνιαδάκη, το Μαρούσι πέτυχε την νίκη επί της Ολύμπιας, 82-69. Η ομάδα της Λάρισας κατάφερε να κρατηθεί κοντά στο σκορ μέχρι το ημίχρονο, όμως οι ελλείψεις της και οι επιθετικές λύσεις που βρήκε η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός «διέλυσε» με 105-61 τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ και πλέον στρέφει όλο του το ενδιαφέρον στο ματς της χρονιάς με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Το ματς δε σηκώνει ούτε πολύ γράψιμο, ούτε πολλή κουβέντα. Το τελικό σκορ μιλάει από μόνο του, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε περπατιστά ουσιαστικά το εμπόδιο του Κολοσσού και πλέον όλη προσοχή του είναι στραμμένη στο μεγάλο παιχνίδι με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Ο Κολοσσός αντιστάθηκε για λίγο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά από εκεί και πέρα ...λίγα πράγματα. Οι πράσινοι είχαν όρεξη και διάθεση να παίξουν καλό μπάσκετ όχι μόνο για να ανακτήσουν την καλή ψυχολογία τους ενόψει Βελιγραδίου, αλλά και για να ευχαριστήσουν τον αρκετό –τηρουμένων των αναλογιών του αγώνα- κόσμο που προσήλθε στο ΟΑΚΑ.

Από τα πιο δραματικά και ενδιαφέροντα ματς της 20ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών, έγινε το Σάββατο. Ο Πανελλήνιος επικράτησε του Πανιωνίου με 76-74 στο κλειστό της Κυψέλης και έκανε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του να μπει στην τετράδα της κανονικής περιόδου. Από την πλευρά τους, οι «κυανέρυθροι» παρέμειναν «ζωντανοί» για τον ίδιο στόχο. Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του και οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα. Τελικά, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ήταν πιο ψύχραιμοι στην τέταρτη περίοδο και πήραν το ροζ φύλλο

Μια νίκη η οποία θα τον βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Α1 πέτυχε ο ΑΓΟΡ, ο οποίος επικράτησε στο Ρέθυμνο της ΑΕΚ με 72-70. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και κρίθηκε στο τέλος χάρη σε καλάθι του Ντέιβιντ Γιανγκ.

Μαρούσι - Ολύμπια Λάρισας 82-69
Πανελλήνιος - Πανιώνιος 76-74
ΑΓΟΡ - ΑΕΚ 72-70
Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 101-65

Δεν υπάρχουν σχόλια: