ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναλύει την 19η αγωνιστική της Α1

Οσο πλησιάζει το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α1, τόσο αυξάνονται τα αμφίρροπα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής, όπως και οι ομάδες που κυνηγούν κάτι. Ο προπονητής της Ολύμπιας Λάρισας, Γιώργος Μπαρτζώκας, επιχείρησε να προσεγγίσει τα ζευγάρια της 19ης αγωνιστικής και να κάνει τις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη των αγώνων.

ΑΡΗΣ – ΜΑΡΟΥΣΙ (8/3, 16.15, ΕΤ1, Χριστοδούλου, Φούφης, Μάνος): «Προέρχονται και οι δύο ομάδες από δύσκολες και μεγάλες νίκες και έχουν πολύ καλή ψυχολογία. Εχουν δείξει και με τα αποτελέσματά τους ότι είναι σε καλή κατάσταση. Ο Αρης μετά τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο νίκησε και την Φενέρ, το Μαρούσι έκανε τη νίκη της χρονιάς στην έδρα του Παναθηναϊκού και πλέον επαναπροσδιόρισε τους στόχους του, αποκλειστικά και μόνο για τα πλέι οφ. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα καλό ματς, με τον Αρη να έχει κατά την γνώμη μου το προβάδισμα».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΛ (8/3, 16.30, Supersport, Σπυρίδωνος, Τανατζής, Ψαριανός): «Για τον Πανιώνιο η συγκυρία δεν είναι καλή, αφού τον αποκλεισμό του από την Βαλένθια ακολούθησε και η ήττα από τον Αρη που ήταν ο αποχαιρετισμός της τρίτης θέσης και οριοθέτησε μια νέα κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά έχει ποιότητα και πιστεύω τον πρώτο λόγο στο ματς, αν και η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που μέχρι τώρα δεν έχει παρατήσει κανένα ματς κι αυτό το γεγονός σίγουρα δεν κάνει εύκολο το ματς για τον Πανιώνιο».

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ (8/3, 17.00, Μαστραφτσής, Καρακατσούνης, Σταματόπουλος): «Είναι ένας τελικός και για τους δύο. Ματς χωρίς αύριο αφού μπορεί να υπάρχουν αρκετές αγωνιστικές ακόμα, αλλά όσο περνάνε τα Σάββατα και οι δύο παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Τα κουκιά είναι μετρημένα και πρέπει να κάνουν και οι δύο τις υπερβάσεις τους. Η Ολυμπιάδα δεν τα έχει παρατήσει, από την άλλη το Ρέθυμνο σίγουρα έχει καλή ομάδα. Δεν έχω να πω κάτι ξεχωριστό σαν πρόβλεψη γι’ αυτό το ματς, αφού δεν μετράνε τόσο τα συστήματα όσο το πόσο έτοιμους θα έχουν τους παίκτες τους οι προπονητές στην ψυχολογία για να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση και πόσο ήρεμους και όχι πολύ πιεσμένους θα καταφέρουν να τους εμφανίσουν στο γήπεδο».

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΑΟΚ (8/3, 19.00, ΣΠΟΡ+, Πιτσίλκας, Παπαπέτρου, Παφίλης): «Περιμένω ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Το Αιγάλεω παραμένει καλό και μετά την αποχώρηση του Τζάαμπερ, έχει καλή ψυχολογία και πλέον δεν παίζει ούτε ένα ματς με πίεση. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που στον δεύτερο γύρο έχει συγκεντρώσει πολλούς καλούς περιφερειακούς, αλλά γέμισε και τους ψηλούς του και έχει γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός».

ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (9/3, 17.00, Βορεάδης, Αναστόπουλος, Μητσόπουλος): «Ο Κολοσσός δεν έχει να χάσει τίποτα και θα παίξει με ενθουσιασμό. Ο Ολυμπιακός παραμένει στην διαδικασία αλλαγής αγωνιστικής νοοτροπίας και του πώς αντιμετωπίζει τα παιχνίδια. Εχει να διαχειριστεί την κούραση από το ταξίδι και το ψυχολογικό άδειασμα από την υπερπροσπάθεια που έγινε στο Τελ Αβίβ. Ερχεται και το πολύ κρίσιμο ματς με την Ζαλγκίρις στο οποίο παίζει την πρόκρισή του και δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι συγκεντρωμένος στα ενδιάμεσα. Ο Γιαννάκης, όμως, καταφέρνει να κάνει τους παίκτες του να βλέπουν το κάθε ματς ξεχωριστά και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, αλλά όχι απαραίτητα ότι θα νικήσει εύκολα».

ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (9/3, 17.00, Ζαβλανός, Γκόντας, Γεωργιάδης): «Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να κάνει ξεχωριστή ανάλυση σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει ο Παναθηναϊκός. Αυτό που μπορώ να πω για την δική μας ομάδα είναι ότι περάσαμε την εβδομάδα χωρίς πίεση. Είναι ένα ματς που δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να χτυπήσουμε. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι με τέτοιον αντίπαλο γεμίζει το γήπεδο και δημιουργείται ξεχωριστή ατμόσφαιρα, πάντως αγωνιστικά οι προπονητές σε τέτοια παιχνίδια δεν έχουν να προετοιμάσουν την ομάδα για κάποιες ιδιαίτερες καταστάσεις».

ΑΕΚ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (9/3, 17.15, ΣΠΟΡ+, Παπαδημητρίου, Μουζάκης, Βαρδάλος): «Είναι δύσκολο και για τους δύο το παιχνίδι. Είδα τον Πανελλήνιο με την Ολυμπιάδα και ήταν πολύ καλός, αλλά και η ΑΕΚ εδώ και καιρό παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Εχουν και οι δύο το ταλέντο και τα προσόντα, αλλά θα δώσω το προβάδισμα στην ΑΕΚ όχι μόνο λόγω έδρας, αλλά επειδή όπως τα σκέφτομαι αυτή την εποχή παίζει καλύτερο μπάσκετ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: