ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Τα χρόνια βαραίνουν τις πλάτες του, τα έξι δαχτυλίδια πρωταθλητή του ΝΒΑ βαραίνουν τα χέρια του, ωστόσο η ανάγκη του Σκότι Πίπεν για μερικές χιλιάδες δολάρια, τον έφεραν στη Φινλανδία.

Ο πρώην σούπερ σταρ του ΝΒΑ και «alter ego» του μεγάλου Μαικλ Τζόρνταν στους Σικάγο Μπουλς, στο δευτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της Τόρπαν Πόγιατ, σημείωσε 9 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ στη νίκη της ομάδας του επί της Χόνκα με 98-85.

«Ηταν υπέροχο. Επειτα από τρία χρόνια μακριά από το μπάσκετ δεν ήξερα τι να περιμένω. Η κατάστασή μου βέβαια δεν είναι για υψηλό επίπεδο, ωστόσο έχει πολύ πλάκα» τόνισε ο 42χρονος Πίπεν, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη Φινλανδική ομάδα την περασμένη Παρασκευή πετυχαίνοντας 12 πόντους.

Σπουδαίο θέαμα, φοβερές επιθέσεις και «τρύπιες» άμυνες ήταν τα κοινά στοιχεία των δύο αγώνων που έγιναν τα ξημερώματα στο ΝΒΑ. Οι Ουόριορς νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις εβδομάδες τους Σπερς στο Όκλαντ, με 130-121 στην παράταση, με τον Στίβεν Τζάκσον να έχει 12 πόντους στο έξτρα πεντάλεπτο. Οι Σανς συνέτριψαν τους Νάγκετς με 137-115, πετυχαίνοντας 78 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 20 τρίποντα σε όλο τον αγώνα.

Οι Λέικερς έδειξαν ότι ούτε η κούραση μπορεί να τους καταβάλει. Η ομάδα του Λος Αντζελες, ολοκλήρωσε ένα λίαν επιβαρημένο πρόγραμμα με πέντε αγώνες τις τελευταίες επτά μέρες, με νίκη επί των Πέισερς με 112-96 έφτασε τις 21 νίκες σε 32 αγώνες και τώρα θα... κάθεται.

Μπράιαντ, Φίσερ και Μπάινουμ ηγήθηκαν στον επιθετικό πλουραλισμό που έδειξαν οι «λιμνάνθρωποι» από τους οποίους όλοι οι βασικοί τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.


Οι ΛεΜπρόν Τζέιμς (Κλίβελαντ) και Άλεν Άϊβερσον (Ντένβερ) ανακηρύχθηκαν παίκτες της εβδομάδας σε Ανατολική και Δυτική Περιφέρεια, στην περίοδο μεταξύ 31 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου, για το ΝΒΑ. Ο Τζέϊμς ηγήθηκε των Καβαλίερς σε τρεις νίκες στο τελευταίο επταήμερο, έχοντας κατά μέσο όρο 33 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8.3 ασίστ και 2.3 κλεψίματα ανά αγώνα. Ρεκόρ σκοραρίσματος έκανε για την ομάδα του σε ένα δωδεκάλεπτο, όταν πέτυχε 24 στην τέταρτη περίοδο του αγώνα με τους Ράπτορς στο εκτός έδρας παιχνίδι, στο Τορόντο, όπου το Ντένβερ επιβλήθηκε 93-90, ενώ μέσα στην εβδομάδα πέτυχε δύο φορές «νταμπλ-νταμπλ» (σ.σ. διψήφιο αριθμό πόντων σε δύο στατιστικές κατηγορίες).

ο Λος Άντζελες μετέβη ο Σακίλ Ο’Νιλ προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό, για να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει στο γοφό και το οποίο του έχει στερήσει τη συμμετοχή από τους πέντε τελευταίους αγώνες των Μαϊάμι Χιτ. Ο 35χρονος σέντερ υπέστη το συγκεκριμένο τραυματισμό βουτώντας στο παρκέ σε μία διεκδίκηση μπάλας στον αγώνα με τους Γιούτα Τζαζ στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ τέσσερις μέρες μετά υπέστη υποτροπή στο ματς κόντρα στους Φιλαδέλφεια 76ερς. Ο πολύπειρος άσος σε 29 συμμετοχές τη φετινή περίοδο έχει 14 πόντους και 7,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, αριθμοί που απέχουν πολύ από τα ποσοστά καριέρας του (25,6 πόντους και 11,5 ριμπάουντ).

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ N.B.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια: