ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Αποφασισμένος να επιστρέψει γρήγορα στα παρκέ δηλώνει ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Ο θηριώδης σέντερ του Ολυμπιακού, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, αναφέρεται με ικανοποίηση στην πορεία του προγράμματος που ακολουθεί στην Ελβετία, ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του τόσο στον κόσμο που του συμπαραστέκεται στην προσπάθειά του, όσο και στη διοίκηση των «ερυθρολεύκων», με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο «Big Sofo» έχει χάσει ήδη έντεκα κιλά (έφτασε στα 184) και συνεχίζει.

Οι Ορλάντο Μάτζικ φαίνεται πως έχουν βρει λίγη από τη λάμψη του παρελθόντος. Όταν μεσουρανούσαν στα μέσα της δεκαετίας του 90’. Τότε που στην ομάδα βρίσκονταν οι Ο’Νιλ, Χάρνταγουεϊ, Άντερσον, Γκράντ. Μετά από μία δεκαετία, στη Φλόριντα έχουν βρει στα πρόσωπα του Χάουαρντ, του Λιούις και του Τούρκογλου τους ηγέτες που θα τους οδηγήσουν και πάλι σε τελικούς. Το Ορλάντο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση της Ανατολής, πίσω από Μπόστον Σέλτικς και Ντιτρόιτ Πίστονς. Και κάνουν όνειρα. Ακόμα και για δαχτυλίδι. Απομένουν, όμως, τρεις μήνες ακόμα για τα πλέι οφ. Και προσπαθούν να ισχυροποιηθούν, ώστε να είναι έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή.

Με τον Κώστα Κουφό να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση, το Οχάιο Στέιτ επιβλήθηκε του Πεν Στέιτ με 68-56 για το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Ο ομογενής σέντερ είχε 10 πόντους (5/10 σουτ), 5 ριμπάουντ και 2 τάπες σε 22 λεπτά συμμετοχής βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στις 15 νίκες σε 21 αγώνες στο NCAA. Ο 19χρονος πρωτοετής άσος έχει φέτος 13,7 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 1,9 τάπες σε 25,7 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Κάτι τρέχει με τους Σπερς! Οι πρωταθλητές υπέστησαν την έβδομη ήττα τους στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια τους και τρίτη συνεχόμενη και μάλιστα από τη χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ, τους Σουπερσόνικς, με 88-85. Η ομάδα του Σιάτλ μάλιστα σημείωσε την πρώτη της νίκη μετά από 14 σερί ήττες, επίδοση που αποτελούσε αρνητικό ρεκόρ για την ιστορία του συλλόγου. Έστω και χωρίς τους Κέβιν Γκαρνέτ και Ρέι Άλεν, αλλά και με τον Πολ Πιρς να σημειώνει μόλις 7 πόντους, οι Σέλτικς συνέτριψαν τους Χιτ στο Μαϊάμι με 117-87. Σούπερ εμφάνιση με 36 πόντους και 19 ριμπάουντ από τον Γιάο Μινγκ στη νίκη των Ρόκετς με 111-107 απέναντι στους Ουόριορς, που απέκτησαν τον Κρις Ουέμπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: