ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Ο Λευτέρης Κακιούσης αναλύει την 13η αγωνιστική της Α1

Στα μισά του δρόμου έφτασε το πρωτάθλημα της Α1, με τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής που διεξάγονται το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιανουαρίου. Ο Λευτέρης Κακιούσης έκανε για τον ΕΣΑΚΕ την ανάλυση των ζευγαριών και τις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη των αγώνων.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ (19/1, 17.00, Βορεάδης, Παπαδημητρίου, Ταβουλαρέας): «Το παιχνίδι είναι σημαντικό και για τους δύο αντιπάλους. Η Ολυμπιάδα με τον νέο της προπονητή ψάχνει μια νίκη για να συνεχίζει να ελπίζει στην σωτηρία της και το Αιγάλεω μετά το πολύ καλό του ξεκίνημα έχει βρεθεί σε μεγάλη κάμψη και αγωνιστική κοιλιά. Αυτό το γεγονός ίσως να τους έχει πανικοβάλει λίγο και γι’ αυτό χρειάζονται μια νίκη για να επανέλθουν. Το παιχνίδι είναι αμφίρροπο και η όποια πρόβλεψη γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από το γεγονός ότι η Ολυμπιάδα θα έχει και νέους παίκτες και δεν την έχουμε δει να παίζει με αυτούς».

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ (19/1, 17.00, ΕΤ1, Χριστοδούλου, Ηλιόπουλος, Καλδίρης): «Στα χαρτιά και στην θεωρία, πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι με μεγάλο παρελθόν. Ο Αρης, όμως, φέτος είναι η ομάδα που θυμίζει και το όνομά του και την ιστορία του και βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για τον Αρη, που προέρχεται και από άσχημο αποτέλεσμα στην Ευρωλίγκα και θα είναι ακόμα πιο συγκεντρωμένος. Εχει σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί να δείχνει σε καλή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν πιστεύω ότι στην παρούσα φάση μπορεί να κοντράρει τον Αρη και ειδικά μέσα στο Αλεξάνδρειο».

AΕΚ- ΚΟΛΟΣΣΟΣ (19/1, 17.00, Πιτσίλκας, Φούφης, Κουκουλίτσιος): «Η ΑΕΚ ψάχνει εναγωνίως μια νίκη μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και υποδεχόμενη τον Κολοσσό θεωρώ ότι παίζει με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να κερδίσει. Ο Κολοσσός από την άλλη, προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες και θεωρώ ότι θα είναι πιο άνετος από την ΑΕΚ. Περιμένω ένα αμφίρροπο παιχνίδι, πάντως, δίνω ένα μικρό πλεονέκτημα στην ΑΕΚ λόγω έδρας και ονόματος».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑ ( 19/1, 19.00, Supersport, Μουζάκης, Πηλοϊδης, Διαμαντής): «Νομίζω ότι αυτό το ζευγάρι απαρτίζεται από δύο ισοδύναμες ομάδες με μικρές διαφορές και στα αποτελέσματά τους. Η Ολύμπια παρουσιάζεται όλο και πιο σταθερή στα παιχνίδια της, ενώ ο Πανιώνιος παρουσιάζεται ασταθής. Θεωρώ ότι και αυτό το παιχνίδι θα είναι αμφίρροπο και μόνο λόγω έδρας θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στον Πανιώνιο».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (20/1, 17.00, ΕΤ1, Ζαβλανός, Καρακατσούνης, Μάνος): «Νομίζω ότι δεν χρειάζονται πολλά σχόλια γι’ αυτό το ματς. Ο Παναθηναϊκός που δεν έχει χάσει ακόμα στην Ελλάδα, θα κάνει μια καλή προπόνηση, θα συνεχίσει το ροτέισιον, θα προσπαθήσει να βάλει φρέσκους παίκτες. Και ο Πανελλήνιος το ίδιο θα επιδιώξει λογικά. Να προπονηθεί πάνω σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, να τεστάρει παίκτες και ενδεχομένως να δουλέψει ο προπονητής πάνω σε κάποια από τα καινούργια στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας του».

ΑΕΛ – ΜΑΡΟΥΣΙ (20/1, 19.00, Supersport, Μαστραφτσής, Σπυρίδωνος, Αφεντουλίδης): «Περιμένω ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανταγωνιστικό και αμφίρροπο. Το Μαρούσι είναι σε πολύ δύσκολη θέση και ψάχνει νίκες για να μπορέσει να φύγει από την επικίνδυνη ζώνη και αν τα καταφέρει σε αυτό το ματς, να φτάσει τον αντίπαλό του. Η ΑΕΛ έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, από τα αποτελέσματα φαίνεται να βρίσκεται σε μια περίοδο κάμψης, αλλά παραμένει πολύ καλή ομάδα και πολύ δυνατή στην έδρα της. Πιστεύω πάντως ότι το παιχνίδι θα είναι μοιρασμένο».

ΑΓΟΡ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (20/1, 19.00, ΣΠΟΡ +, Κουκουλεκίδης, Γκόντας, Μπήτης): «Ειδικά μετά το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στην Πολωνία, νομίζω ότι καθίσταται αδύνατη η περίπτωση να στραβοπατήσει στο Ρέθυμνο, να… κοιμηθεί κι εκεί που θα ήταν η περίπτωση την οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο ΑΓΟΡ για να του αρπάξει το παιχνίδι. Μετά απ’ αυτό το ματς, λοιπόν, το προβάδισμα του Ολυμπιακού γίνεται πολύ μεγάλο, αφού θα είναι πολύ συγκεντρωμένος και… θυμωμένος και νομίζω ότι πλέον το παιχνίδι του ανήκει. Το Ρέθυμνο θα κάνει την προσπάθειά του, αλλά η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: