ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008




Ο Κώστας Φλεβαράκης αναλύει την 11η αγωνιστική


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΟΛΥΜΠΙΑ (5/1, 17.00, Ζαβλανός, Καρούσης, Ψαριανός): «Δύσκολα μπορεί κάποιος να προβλέψει την εξέλιξη αυτού του αγώνα, στον οποίο η Ολυμπιάδα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά και σαφώς μεγαλύτερη ανάγκη των βαθμών και ελάχιστα περιθώρια αποτυχία. Θεωρητικά μπορούμε να την πούμε φαβορί, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το ότι η Ολύμπια τελευταία δείχνει μεγάλη σταθερότητα στην απόδοσή της».

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ (5/1, 17.00, ΣΠΟΡ+, Κουκουλεκίδης, Πηλοϊδης, Σώμος): «Το Αιγάλεω μετά την διακοπή έκανε μια εμφάνιση που έδειξε ότι επηρεάστηκε αρνητικά από την απραξία. Αν μιλούσαμε νωρίτερα γι’ αυτό το ματς, το Αιγάλεω ειδικά στην έδρα του θα ήταν το ακλόνητο φαβορί. Δεν ξέρω όμως αν αυτή η εμφάνιση στην Λάρισα, σημαίνει κάτι περισσότερο, ίσως ότι αποσυντονίστηκε. Ο Κολοσσός ψάχνει τέτοια ματς για να ανέβει βαθμολογικά, έτσι δεν αποκλείω να γίνει ένα ντέρμπι, αν και πάντα στο γήπεδό του το Αιγάλεω είναι δυνατό κι έχει τον πρώτο λόγο».

O αρχηγός του Kολοσσού Πάνος Παναγιωταράκος μίλησε για την αναμέτρηση με το Aιγάλεω. «Στο σημείο που βρισκόμαστε, η αναμέτρηση στο Aιγάλεω είναι πολύ σημαντική. Παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα, αφού οι αντίπαλοι μας στο σπίτι τους έχουν πολύ καλό ρυθμό. Eμείς δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το παιχνίδι του Aιγάλεω και να ελέγξουμε τον ρυθμό. Tο Aιγάλεω έχει παίκτες κλειδιά όπως οι Tζαάμπερ, Πάτερσον και Nικολαίδης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν μπορούν να κάνουν ζημιά. Πιστεύω ότι αν παίξουμε στην άμυνα, όπως και στην αναμέτρηση με τον ¶ρη έχουμε μεγάλη τύχη να κερδίσουμε το ματς».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΠΑΟΚ (5/1, 17.00, ΕΤ1, Σπυρίδωνος, Γκόντας, Παφίλης): «Για εμάς πέρασε μια περίεργη εβδομάδα, με την απουσία του Βεργίνη, τα ερωτηματικά για τον Τσιάκο και την προσθήκη του Κουτλουάι. Βρισκόμαστε σε μια φάση που ξέρουμε ποια ματς πρέπει να κυνηγήσουμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ματς στο οποίο να μην παλέψουμε και να μην διεκδικήσουμε τη νίκη. Ο Πανελλήνιος τελευταία είναι σε άνοδο, παίζει στην έδρα του, είναι ομάδα με άλλα δεδομένα και άλλους στόχους σε σχέση με εμάς, αλλά και ο ΠΑΟΚ θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό».

Ο Γιώργος Αποστολίδης σχολίασε την εντός έδρας υποχρέωση του Πανελλήνιου με τον ΠΑΟΚ: «Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας στο 2008. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη, η οποία θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Αν θέλουμε να έχει αξία η νίκη μας στο Ρέθυμνο θα πρέπει να νικήσουμε και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ( 5/1, 20.00, Supersport, Βορεάδης, Φούφης, Καλδίρης): «Ο Πανιώνιος παρότι έχει περάσει μια άσχημη περίοδο, παραμένει ομάδα με ταλέντο και λύσεις και στο γήπεδό του μπορεί να προβληματίζει τους αντιπάλους. Αυτό όμως που ισχύει για όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα είναι το ότι εξαρτώνται από τον ίδιο, το πόσο συγκεντρωμένος θα παρουσιάζεται και αν παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του πάντα έχει τον πρώτο λόγο. Για να καταφέρεις να τον νικήσεις πρέπει εσύ να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και ο Παναθηναϊκός να βρεθεί σε μέτρια ημέρα και αυτό ισχύει και για τον Πανιώνιος».

ΑΡΗΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ (6/1, 17.00, Πιτσίλκας, Η. Κορομηλάς, Παναγιώτου): «Σ’ αυτό το ματς υπάρχει το φαβορί, ο Αρης που είναι μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα, με καλή ψυχολογία και καλά αποτελέσματα. Το Ρέθυμνο κατά την γνώμη μου είναι καλύτερη ομάδα απ’ αυτό που δείχνει η βαθμολογική της θέση και είναι μία ακόμα ομάδα που κυνηγάει όλα τα ματς, ελπίζοντας να πάρει και κάποιος εκτός προγράμματος και να βελτιώσει την θέση του. Εστω κι έτσι, πάντως, ο Αρης στο γήπεδό του έχει την ποιότητα, την πληρότητα, την εμπειρία και σαφώς τον πρώτο λόγο για την εξέλιξη του αγώνα».

Ενα από τα νέα πρόσωπα του ΑΓΟΡ, ο Στεβάν Νάτσφεϊ, αναφέρθηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του με τον Αρη:«Ο αγώνας απέναντι στον ¶ρη είναι εξαιρετικά δύσκολος, αφού πρόκειται για μια πολύ ισχυρή ομάδα, που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και έχει δυνατή έδρα. Αυτό το παιχνίδι είναι το πρώτο μιας σειράς δύσκολων παιχνιδιών, αλλά εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Νοιώθω πλέον πολύ οικεία με την ομάδα και έχω καταφέρει να εγκληματιστώ και να νοιώθω άνετα στο Ρέθυμνο».

ΑΕΚ – ΜΑΡΟΥΣΙ (6/1, 17.00, ΕΤ1, Μουζάκης, Ηλιόπουλος, Πανταζής): « Είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της αγωνιστικής. Η ΑΕΚ έχει δείξει ότι στην έδρα της μπορεί να παίρνει νίκες από αντιπάλους τέτοιους επιπέδου, πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δηλαδή. Το Μαρούσι έχει κάνει αρκετές αλλαγές τελευταία και νομίζω ότι ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί σαν ομάδα, για να ξέρει κάποιος τι ακριβώς να περιμένει. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και το Μαρούσι παραμένοντας ακόμα χαμηλά στην βαθμολογία θα κοιτάξει να διεκδικήσει μια νίκη που θα του αλλάξει στόχους. Θεωρώ πάντως δύσκολα τα προγνωστικά, αν και δίνω ένα ελαφρύ προβάδισμα στην ΑΕΚ».

Στην μεγάλη ανάγκη που έχει ανάγκη η ΑΕΚ για τη νίκη, αναφέρθηκε ο Κ’ Ζελ Ουέσον: «Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια, αλλά τα παιχνίδια με ομάδες που θεωρητικά είναι μικρότερης δυναμικότητας πρέπει να τα κερδίζουμε. Με το Μαρούσι η νίκη είναι μονόδρομος για εμάς και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Παρότι αντιμετωπίσαμε αγωνιστικά προβλήματα με τραυματισμούς στην διάρκεια της εβδομάδας, πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στις επιτυχίες».

ΑΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (6/1, 17.00, Supersport, Σχινάς, Αναστόπουλος, Γεωργιάδης): «Για την ΑΕΛ έχω πει και πρόσφατα ότι την θεωρώ μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλή χημεία και ισορροπία κοντά και μακριά από το καλάθι, με καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Στο γήπεδό της είναι πολύ επικίνδυνη, αν και ο Ολυμπιακός έχει και την ποιότητα και την ποσότητα παικτών για να ορίζει αυτός τις τύχες των αγώνων του. Περιμένω ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να καλείται να δείξει συγκέντρωση και να αποφύγει τα σκαμπανεβάσματα που συνηθίζει στην απόδοσή του. Αν τα καταφέρει, εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει, αλλά ξαναλέω ότι η ποιότητα του αουτσάιντερ, της ΑΕΛ, προμηνύει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, έστω κι αν υπάρχει φαβορί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: