ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Σκορ και… θέαμα συνδύασε ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Ροάν. Οι «πράσινοι» διέλυσαν την γαλλική ομάδα στο ΟΑΚΑ με 102-78 και θέλουν μια νίκη ακόμη (την οποία θα επιδιώξουν στο προσεχές ματς με την Ούλκερ) για να «σφραγίσουν» μαθηματικά την πρώτη προνομιούχο θέση του ομίλου. Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, ήταν –όπως και στο παιχνίδι της Βαρκελώνης- ο Κώστας Τσαρτσαρής, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες του τριφυλλιού πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Ντικούδης, , Γιασικεβίτσιους, Χατζηβρέττας και Διαμαντίδης).
Πολλοί διεκδικούν τον τίτλο του MVP του αγώνα, με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος μετά το ματς της Βαρκελώνης, πραγματοποίησε μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση. Εγώ, όμως, επιλέγω τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την ουσιαστική του παρουσία και τα εξαιρετικά του στατιστικά. Σε 26:39 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 12π. (4/4 τρίποντα) χωρίς να χάσει σουτ, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα και 2 λάθη.
Οι οπαδοί του "τριφυλλιού", αποδοκίμαζαν από την αρχή του ματς και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, στον οποίο απηύθυναν μέχρι και την ερώτηση, "Μήπως είσαι και Ολυμπιακός", ενώ ούτε η παρέμβαση του Παύλου Γιαννακόπουλου, που τους πλησίασε, κατάφερε να τους ηρεμήσει. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, δήλωσε μετά τη λήξη του παιχνιδιού, προσπαθώντας να είναι ενωτικός: "Είμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες για το καλό του Παναθηναϊκού".
Η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα με 82-79 φέρνει τη "Βασίλισσα" δεύτερη στον όμιλο, με ρεκόρ 9-3, ωστόσο αν το "τριφύλλι" νικήσει στο ΟΑΚΑ την Φενέρμπαχτσε, την επόμενη αγωνιστική, η αντάμωση στο τέλος του πρώτου γύρου των δυο τους στο "Παλάθιο Βισταλέγρε" θα έχει, μόνο, φιλολογική σημασία. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ένας κακός Ολυμπιακός κατάφερε να ηττηθεί από την αδιάφορη Πρόκομ Τρεφλ με 63-59, πετώντας στα σκουπίδια την νίκη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την προηγούμενη αγωνιστική, χάνοντας κάθε ελπίδα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του πρώτου ομίλου της Ευρωλίγκα. Χωρίς αρχή και τέλος οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν κα επιβάλουν το ρυθμό τους, γνωρίζοντας την ήττα. "Όαση" στην εμφάνιση των Πειραιωτών, η απόδοση του Μαρκ Τζάκσον. Μίλαν Γκούροβιτς και Φαν ντε Σπίγκελ έκαναν τη μεγάλη ζημιά από τους γηπεδούχους. Τώρα, ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία την επόμενη αγωνιστική, διαφορετικά κινδυνεύει να βγει ακόμη και 5ος στον όμιλό του, πράγμα που δεν θέλουν ούτε να φαντάζονται στον Πειραιά. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: