ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Ο Φώτης Κατσικάρης αναλύει την 12η αγωνιστική

Η απόσταση είναι απαγορευτική για δια ζώσης παρακολούθηση των τεκταινόμεων στην Α1, η δουλειά πολλή και ταυτόχρονη με το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ο Φώτης Κατσικάρης από την Βαλένθια δεν... αντέχει να μην παρατηρεί και τα της πατρίδας. Εστω και χωρίς σαφή γνώση για όλες τις λεπτομέρειες των ομάδων μας, δέχτηκε να κάνει τις εκτιμήσεις του για τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 12-13/1.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (12/1, 17.00, Σχινάς, Καρακατσούνης, Γκούμας): «Ο Κολοσσός διακιούται τον τίτλο του φαβορί και λόγω έδρας και λόγω της μεγάλης νίκης που έκανε στο Αιγάλεω και στην οποία πρέπει να δώσει αξία αποφεύγοντας άλλα λάθη στην έδρα του. Η Ολυμπιάδα έχει προβλήματα, δεν έχει πάρει αποτελέσματα, πάντως η αλλαγή προπονή στην ψυχολογία θα λειτουργήσει θετικά. Μέσα στην Ρόδο βέβαια και απέναντι σε έναν καλό Κολοσσό, δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη».

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΑΡΗΣ (12/1, 17.00, ΕΤ1, Μαστραφτσής, Τανατζής, Μητσόπουλος): «Το Αιγάλεω είναι μια ομάδα με συγκεκριμένες ισορροπίες, με τον κάθε παίκτη να είναι σημαντικός κι αυτό φάνηκε και με τον τραυματισμό του Πάτερσον και το πόσο στοίχισε. Προσωπικά γι’ αυτή την ομάδα είμαι πολύ χαρούμενος για όσα καταφέρει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, να πάρει το 100% απ’ όλους και να παίζουν και ωραίο μπάσκετ, αν και δεν υπάρχει μεγάλο βάθος στην ομάδα. Ο Αρης είναι μια ομάδα με επίπεδο και εμπειρία Ευρωλίγκα, είναι πιο έμπειρος από το Αιγάλεω το οποίο όμως είναι πολύ δυνατό στην έδρα του. Δεν ξέρω αν θα έχει επηρεαστεί ο Αρης από την ήττα από την Λιέτουβος και τον τρόπο που ήρθε, ενώ δεν ξέρω και τι μπορούν να δείξουν οι δύο νέοι παίκτες, αφού μέσα στην σεζόν οι όποιες προσθήκες πάντα χρειάζονται χρόνο προσαρμογής».

ΠΑΟΚ – ΡΕΘΥΜΝΟ (12/1, 17.00, Supersport, Καρούσης, Φούφης, Ανδρικόπουλος): «Ο ΠΑΟΚ μετά από τις τρεις συνεχόμενς νίκες έχει αλλάξει ψυχολογία προς το καλύτερο και φυσικά έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Υπάρχει και η προσθήκη του Ιμπο, ο οποίος είναι παίτκης Ευρωλίγκα και νομίζω ότι έχει αλλάξει ολοκληρωτικά η εικόνα της ομάδας. Το Ρέθυμνο πάντα προσπαθεί να είναι ανταγωνιστικό, ψάχνει την μεγάλη νίκη, αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει πλέον την σταθερότητα για να αποφύγει απώλειες στην έδρα του».

ΟΛΥΜΠΙΑ – ΑΕΚ (12/1, 19.00 ΣΠΟΡ+, Χριστοδούλου, Κορομηλάς, Μαχαιριανάκης): «Νομίζω ότι το παιχνίδι είναι αμφίρροπο. Εστω κι αν η Ολύμπια έχει δείξει μια σταθερότητα στο πρωτάθλημα, έστω κι αν η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα. Αμφίρροπο ματς, αλλά με ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Ολύμπια λόγω έδρας».

ΜΑΡΟΥΣΙ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (12/1, 19.30 Supersport, Ζαβλανός, Αναστόπουλος, Βαρδάλος): «Το Μαρούσι προέρχεται από το μεγάλο διπλό επί της ΑΕΚ και μάλιστα, με πολύ καλή εμφάνσιη. Ο Πανιώνιος κατά την γνώμη μου είναι καλή ομάδα, προέρχεται και από την μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη. Προβλέπω ένα αμφίρροπο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΛ (13/1, 16.30, ΕΤ1, Παπαδημητρίου, Παπαπέτρου, Ξενικάκης): «Εντάξει, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πούμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Οσο κι αν έχει κουραστεί από το ματς στην Βαρκελώνη, ο Παναθηναϊκός θα επικρατήσει. Οσο για την ΑΕΛ, παίζοντας με μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, θα έχει να αποκομίσει μόνο κέρδη, αλλά και να διασκεδάσει το παιχνίδι».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (13/1, 21.30, ΣΚΑΪ, Πιτσίλκας, Πηλοϊδης, Σταματόπουλος): «Ο Ολυμπιακός έχει συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών, αλλά έχει και μεγάλη δυναμική. Είναι το φαβορί και θα νικήσει εύκολα ή, δύσκολα απέναντι στον Πανελλήνιο που έχει ταλέντο, έχει καλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να παίξουν ελεύθερα και χωρίς άγχος και ανάλογα με την ημέρα που θα βρεθούν να διεκδικήσουν κάτι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: