ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Οι δεύτερες τη τάξει ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπάσκετ μπαίνουν στην τελική τους ευθεία και οι τέσσερις εκπρόσωποί μας αρχίζουν να μπαίνουν στο «ρυθμό» του αν έχουν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση ή όχι. Στο Euro Cup, η Ολύμπια Λάρισας βρίσκεται μια «ανάσα» από αυτήν, με το «2 στα 2» που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής στους ομίλους. Αν οι «πορτοκαλί» καταφέρουν και κερδίσουν την Τρίτη τη Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης στο κλειστό της Νεάπολης, θα βρεθούν με το ένα «πόδι» στους «8». Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ, με δύο ήττες στο ίδιο διάστημα, θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στη Σαμάρα στην Πυλαία για να μπει στο «κόλπο». Σίγουρα, κόντρα στη θεωρητικά πιο δύσκολη ομάδα του γκρουπ, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τον «Δικέφαλο», που με τον Κουτλουάι στη σύνθεσή του, ευελπιστεί σε καλύτερες (ευρωπαϊκές) μέρες.

Κατά την περσυνή του παρουσία στο παρκέ του ΣΕΦ αποθεώθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς επιστρέφει και πάλι ως αντίπαλος στο Φαληρικό γήπεδο και μιλώντας στο προσωπικό blog που διατηρεί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη μέσω της Wind, τόνισε πως δεν πρόκειται να ξεχάσει την υποδοχή που του είχε επιφυλάξει ένα χρόνο νωρίτερα ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» και πως « Οτιδήποτε λιγότερο σε σχέση με την περυσινή αποθέωση θα μου κακοφανεί».

«Σοκ» υπέστησαν στην Εφές Πίλσεν με τον Σερκάν Ερντογάν. Ο Τούρκος διεθνής φόργουορντ τραυματίστηκε στο γόνατο στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος και θα αναγκαστεί να μείνει εκτός γηπέδων για τους επόμενους δύο μήνες.

Για τους Ισπανούς, οι χρονιάρες μέρες ήταν βουτηγμένες στο μπολ της μελαγχολίας και των αναμνήσεων.
Για τον Χόρχε Γκαρμπαχόθα, πάουερ φόργουορντ των Τορόντο Ράπτορς, ο απολογισμός της χρονιάς 2007 ήταν καταδικαστικός.
Σαν να μην έφθανε η απώλεια του Ευρωμπάσκετ που έγινε στην Ισπανία, ο Γκαρμπαχόθα ήταν, τον περισσότερο καιρό, τραυματισμένος και, προφανώς, το τέλος του χρόνου τον βρήκε πληγωμένο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 77-74 της Κάχα Σαν Φερνάντο στη Σεβίλλη για τη 16η αγωνιστική της ACB Liga κι εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση έχοντας 13 νίκες. Οι Ρέγες και Σμιθ με 23 και 18 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από τη «βασίλισσα», ενώ οι δύο Έλληνες της ομάδας έμειναν στα ρηχά. Ο Πελεκάνος σε 4 λεπτά είχε 3 πόντους (1/1 τρίποντο), ενώ ο Παπαδόπουλος σε 21 λεπτά πρόσφερε 2 πόντους (1/4 δίποντα) και 5 ριμπάουντ. Ο Μιχάλης Κακιούζης είχε 8 πόντους ((2/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/1 βολές) και 2 ριμπάουντ. Στη δεύτερη θέση έπιασε την Μπιλμπάο η Μπαρτσελόνα, νικώντας τη στη Βαρκελώνη με 73-66 παρά τους 23 πόντους του Μαρσελίνο Χουέρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: