ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Ονειρο ήταν και πάει

Η ΤΣΣΚΑ σταμάτησε τον Ολυμπιακό και πέρασε στο φάιναλ φορ Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει εμφάνιση ανάλογη με αυτή της προηγούμενης βδομάδας στη Μόσχα και γνώρισε την ήττα με 81-56. Ετσι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας των Παπαλουκά, Ζήση κατάφερε να πάρει για έκτη διαδοχική φορά το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.


Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου δεν θύμιζε σε τίποτα τον Ολυμπιακό των πρώτων δύο αγώνων. Η άμυνα δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική και πιεστική και έτσι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έφταναν με ευκολία στο καλάθι χωρίς να σπαταλήσουν πολύ ενέργεια, την οποία κατανάλωναν στην άμυνα. Επιθετικά οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν καλή κίνηση, ενώ οι πλέι μέικερ κρατούσαν για πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια τους.

Ο Σισκάουσκας ήταν το πρόσωπο του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς είχε πετύχει επτά πόντους, ενώ είχε κρατήσει τον Γουντς σε χαμηλές πτήσεις. Οι Ρώσοι σιγά σιγά έχτισαν διαφορά έξι πόντων που την κράτησαν μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Μεσίνα πάτησαν γκάζι και με τη βοήθεια της διαιτησίας που δεν σφύριξαν κάποια καθαρά φάουλ, ενώ μέτρησαν καλάθι που δεν έπρεπε, έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Έτορε Μεσίνα): Παπαλουκάς 12 (1), Ζήσης, Κασίροφ, Σμόντις 13 (3), Σισκάουσκας 24 (5), Χόλντεν 3 (1), ’ντερσεν 8, Λάνγκντον 9 (1), Γκορί 6, Σβεντ 3 (1), Κριάπα 3 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 9 (1), Γουντς 2, Μπουρούσης, Τσακαλίδης 5, Γκριρ 11 (1), Βασιλόπουλος 17 (3), Πρίντεζης 9 (1), Καφκής, Τεόντοσιτς 3

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ταουγκρές θα δώσει το παρών στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας! Οι Βάσκοι κέρδισαν με 85-68 την Παρτιζάν και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στη Μαδρίτη. Οι γηπεδούχοι στη δεύτερη περίοδο επέβαλλαν το ρυθμό τους, εκμεταλλεύτηκαν τα γρήγορα φάουλ με τα οποία φορτώθηκαν οι φιλοξενούμενοι και έφτασαν με άνεση στη νίκη. Ο Σπλίτερ στο πρώτο ημίχρονο και ο Μάικλ στο δεύτερο ήταν ασταμάτητοι και έκαναν τη διαφορά.

ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ: Πριτζιόνι 7, Ρακόσεβιτς 15(3), Βιδάλ 4, Πλάνινιτς 8, Τελέτοβιτς 10(3), Γιασάιτις, Σίνγκλετον, Σπλίτερ 18, Μάικλ 19(2), ΜακΝτόναλντ 4.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Παλάσιο 9(2), Τέπιτς 14(1), Κέτσμαν 4, Μπορόβνιακ, Τρίπκοβιτς 16(3), Βελίτσκοβιτς 14(2), Πέκοβιτς 9, Βίτκοβατς, Μπόζιτς, Βράνες 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: