ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Αποτελέσματα 23ης αγωνιστικής

Η Λάρισα έκανε ένα βήμα πιο κοντά στα πλέι οφ και ο ΠΑΟΚ ένα βήμα πίσω για την Α2. Η ΑΕΛ με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Κλιμαβίτσιους και Κις επικράτησε του αγχωμένου και προβληματικού ΠΑΟΚ με 74-63 πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη που της εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία και της δίνει πλεονέκτημα στην προσπάθεια που κάνει για να είναι στην πρώτη οχτάδα της κανονικής περιόδου. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη βλέπει την Α2 κατάματα και το μόνο ευχάριστο για τους φιλοξενούμενους ήταν οι ήττες του Κολοσσού και του Ρεθύμνου από Άρη και Πανελλήνιο αντίστοιχα.

Μόνο με «θαύμα» θα χάσει την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ των ανδρών ο Άρης. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν του Κολοσσού με 75-64 στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Έτσι, εδραιώθηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, παρά και τη νίκη του Πανελληνίου επί του ΑΓΟΡ. Αντίθετα, οι «θαλασσί» παρέμειναν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και το μέλλον τους στην κατηγορία διαγράφεται «ζοφερό», παρά τις ήττες των ΠΑΟΚ και ΑΓΟΡ.

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της 4ης θέσης έκανε ο Πανελλήνιος. Επιβλήθηκε στην Κυψέλη του μαχητικού ΑΓΟΡ με 87-76 και μόνο με αυτοκτονία θα χάσει το πλεονέκτημα έδρας στην α’ φάση των πλεί οφ. Όσον αφορά στους Ρεθυμνιώτες, που είχαν την συμπαράσταση περίπου 300 φιλάθλων τους, η μάχη της παραμονής συνεχίζεται…

Μια άνετη νίκη πέτυχε το Μαρούσι σε βάρος της υποβιβασμένης Ολυμπιάδας Πατρών, την οποία και συνέτριψε με 93-73 στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου παρέμειναν, έτσι, σε τροχιά πλέι οφς.

Τις ελπίδες της για είσοδο στα πλέι οφς διατήρησε ακέραιες η Ολύμπια Λάρισας, νικώντας το Αιγάλεω στα δυτικά προάστια με 76-72. Οι «πορτοκαλί», αν και απειλήθηκαν από ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά, κατέκτησαν τελικά το 10ο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν και τρίτο συνεχόμενο, υποχρεώνοντας το «Σίτι» στην τέταρτη σερί ήττα του.

Αποτελέσματα-πρόγραμμα 23ης αγωνιστικής

Σάββατο 5/4/2008

Ολυμπιάδα Πατρών – Μαρούσι 73-93
Αιγάλεω – Ολύμπια Λάρισας 72-76
Αρης – Κολοσσός Ρόδου 75-64
Λάρισα – ΠΑΟΚ 74-63
Πανελλήνιος – ΑΓΟ Ρεθύμνου 87-76

Κυριακή 6/4/2008

(16:30) Πανιώνιος – Ολυμπιακός (SuperSport)
(17:00) ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (ET1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: