ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Ο Κώστας Φλεβαράκης αναλύει την 24η αγωνιστική της Α1


Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου της Α1, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και σε πολλά μέτωπα, αφού υπάρχουν ανοιχτές θέσεις και για την πρώτη τετράδα και για τα πλέι οφ, αλλά και για την ομάδα που θα ακολουθήσει την Ολυμπιάδα στην Α2. Ο Κώστας Φλεβαράκης αναλύει για τον ΕΣΑΚΕ τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής και κάνει τις εκτιμήσεις του για την έκβασή τους.

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (16/4, 17.00, Supersport, Παπαδημητρίου, Σχινάς, Ταβουλαρέας): «Το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ είναι ζωής ή, θανάτου και αυτό που είχε δει κι εγώ στα παιδιά ήταν η μεγάλη τους αποφασιστικότητα για να το κερδίσουν. Αν τα καταφέρουν και νικήσει και ο Αρης στο Ρέθυμνο θα τελειώσουν όλα θετικά και με αυτό το πάθος και την συμπαράσταση του κόσμου πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ακλόνητο φαβορί. Ο Πανελλήνιος έχει καλή ομάδα, αλλά είναι ερωτηματικό το αν θα μπορέσει να αντέξει σε τέτοια ατμόσφαιρα και τόσο μεγάλη πίεση».

ΟΛΥΜΠΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (16/4, 17.00, Μουζάκης, Καλδίρης, Χουλιάρας): «Η Ολύμπια έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος μετά τον υποβιβασμό δίνει την ευκαιρία σε κάποια παιδιά να μαζέψουν εμπειρίες για το μέλλον μέσα από τα τελευταία παιχνίδια».

ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ (16/4, 17.00, ΣΠΟΡ+, Βορεάδης, Σπυρίδωνος, Σώμος): «Πιστεύω ότι ο Κολοσσός που έχει καλό υλικό και καλή έδρα, απέναντι σε ένα Αιγάλεω με προβλήματα θα πάρει τη νίκη. Είναι φαβορί, χρειάζεται οπωσδήποτε την επιτυχία για να εκμεταλλευτεί το θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα στα τρία τελευταία ματς και να σωθεί και θα είναι μεγάλη έκπληξη να μην τα καταφέρει με το Αιγάλεω που δείχνει ότι το τέλος του πρωταθλήματος είναι περισσότερο τυπικό παρά ουσιαστικό με την έννοια ότι δεν θα κυνηγήσει κάποιον υψηλότερο στόχο».

ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΗΣ (16/4, 17.00, ΣΠΟΡ+, Μαστραφτσής, Φούφης, Διαμαντής): «Ο Αρης είναι ομάδα πιο έμπειρη και καλύτερη ποιοτικά από το Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο θέλει να μείνει ζωντανό, κάτι που κατάφερε με το μεγάλο σερί νικών που είχε, αλλά πιστεύω ότι το παιχνίδι εξαρτάται από το πώς θα εμφανιστεί ο Αρης. Το Ρέθυμνο θα έχει πάθος, παίζει ομαδικά και μέσα στην έδρα του είναι ακόμα πιο δυνατό, αλλά πρόκειται για ένα ματς από αυτά που κρίνονται από την παρουσία του φιλοξενούμενου. Δεν σημαίνει ότι δεν έχει τύχη το Ρέθυμνο, αλλά αν ο Αρης είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας θα πάρει τη νίκη. Δεν μπορώ να αποκλείσω οποιαδήποτε εξέλιξη πάντως, αφού στην ανωτερότητα του Αρη υπάρχει το αντίβαρο του πάθους των γηπεδούχων».

ΜΑΡΟΥΣΙ – ΑΕΚ (16/4, 19.00, Supersport, Ζαβλανός, Κορομηλάς, Μητσόπουλος): «Είναι δυο ομάδες που νοιάζονται για την καλύτερη δυνατή κατάταξη και την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στα πλέι οφ, όπου πιστεύω ότι τελικά θα είναι και οι δύο. Αυτά είναι παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες με τους αντιπάλους να έχουν δείξει ότι έχουν και δυνατότητες, αλλά έχουν και σκαμπανεβάσματα. Είναι δύσκολο λοιπόν να προβλέψεις κάτι γι’ αυτό το παιχνίδι το οποίο θα είναι ανοιχτό, με το Μαρούσι να παίζει στην έδρα του η οποία όμως δεν είναι τόσο δυνατή ώστε να καθορίζει αποτελέσματα και με την ΑΕΚ να θέλει μια ρεβάνς για την ήττα της στον πρώτο γύρο. Οποιος βρεθεί στην καλύτερη μέρα και ελέγξει τον ρυθμό, θα έχει τις πιθανότητες με το μέρος του».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (16/4, 19.00, ΕΤ1, Πιτσίλκας, Τανατζής, Μπήτης): «Ο Πανιώνιος δείχνει τελευταία το πολύ καλό του πρόσωπο και ότι βρίσκεται σε άνοδο. Εχει όρεξη, παίζει καλά και είναι υπολογίσιμη ομάδα που έχει χτιστεί από το καλοκαίρι για την τετράδα και ίσως μια θέση ψηλότερα. Τα δύο τελευταία παιχνίδια του Πανιώνιου όμως, όπως και η ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ, θα κάνουν την ομάδα του Ομπράντοβιτς να είναι πιο υποψιασμένη, με την μέγιστη σοβαρότητα και αυτά τα στοιχεία θα του δώσουν τη νίκη εύκολα ή δύσκολα. Ο αντίπαλος έχει μεγάλο κίνητρο και δεν έχει να χάσει κάτι, αλλά θεωρώ δύσκολο να κάνει ο Παναθηναϊκός δεύτερη ήττα στη σειρά, αλλά και ο Πανιώνιος άλλη μια μεγάλη νίκη».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΛ (16/4, 19.00, ΣΚΑΪ, Κουκουλεκίδης, Ηλιόπουλος, Παναγιώτου): «Σ’ αυτό το ματς υπάρχει φαβορί, που είναι ο Ολυμπιακός. Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, που του άφησε μια σχετική πικρία μετά τη νίκη του στο πρώτο ματς, χωρίς πάντως να θεωρείται ότι απέτυχε στη διοργάνωση, θα κοιτάξει μέσα από τα ματς που απομένουν να πάρει την καλή ψυχολογία εν όψει πλέι οφ, όπου θα έχει στόχο να πάρει τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό. Είναι μια ομάδα που μπορεί να ξεπερνάει τέτοιες καταστάσεις σχετικά εύκολα και σ’ αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο να δώσει τύχη όχι μόνο στην ΑΕΛ, αλλά στην πλειοψηφία των ομάδων του πρωταθλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: