ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Ο Κώστας Πιλαφίδης αναλύει την τελευταία αγωνιστική της Α1


Την Μεγάλη Τετάρτη ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος της Α1, με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο σε ό,τι αφορά την δεύτερη θέση του υποβιβασμού, αλλά και τρεις θέσεις για τα πλέι οφ. Ο Κώστας Πιλαφίδης ανέλυσε για τον ΕΣΑΚΕ τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής.

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ (23/04, 17.00, Supersport, Πιτσίλκας, Αναστόπουλος, Σώμος): «Για τον ΠΑΟΚ είναι παιχνίδι ζωής ή θανάτου όμως από την άλλη πλευρά δείχνει ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Πέρα από το αγωνιστικό, υπάρχει πρόβλημα και στην ψυχολογία που είναι βασική και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σηκώσει το βάρος για ένα τέτοιο παιχνίδι. Το ότι ο Αρης είναι καλύτερη ομάδα, μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα, δεν το συζητάμε. Για πρόβλεψη όμως, είναι δύσκολο να κάνει κάποιος και πιστεύω ότι θα γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι».

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (23/04, 17.00, Παπαπέτρου, Γκούμας, Κουκουλίτσιος): «Εύκολα ή, δύσκολα το Αιγάλεω πρέπει να κερδίσει και νομίζω θα τα καταφέρει. Η Ολυμπιάδα έχει παίκτες που αγωνίζονται για την επόμενη χρονιά, για τους εαυτούς τους δηλαδή και το κίνητρο είναι προσωπικό. Το Αιγάλεω σίγουρα είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει κίνητρο για την είσοδό του στην οκτάδα και θεωρώ ότι θα μπορέσει να επικρατήσει».

ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΑΕΚ (23/04, 17.00, ΣΠΟΡ+, Χριστοδούλου, Ηλιόπουλος, Διαμαντής): «Όπως φαίνεται ο Κολοσσός είναι ήδη πολύ κοντά στην παραμονή του, αλλά φυσικά θα διεκδικήσει με πάθος τη νίκη για να είναι σίγουρος. Πρέπει να είναι μέσα στο παιχνίδι συνέχεια, απέναντι σε μια ΑΕΚ που ενώ έχει κάνει καλές εμφανίσεις, πολλές φορές χάνεται, δεν έχει σταθερή απόδοση. Πιστεύω ότι ο Κολοσσός εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει επειδή πρέπει να το κάνει».

ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (23/04, 17.00, ΣΠΟΡ+, Ζαβλανός, Καρακατσούνης, Παφίλης): «Η Ολύμπια κυνηγάει την οκτάδα μέχρι την τελευταία αγωνιστική και έχει μεγαλύτερο κίνητρο από τον Πανιώνιο που ουσιαστικά εξασφάλισε την τέταρτη θέση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής. Αν και η Ολύμπια στο τελευταίο παιχνίδι δεν ήταν καλή, νομίζω ότι μέσα στην έδρα της και με τόσο ισχυρό κίνητρο, μπορεί να νικήσει το παιχνίδι».

ΜΑΡΟΥΣΙ – ΑΕΛ (23/04, 17.00, Supersport, Μουζάκης, Τανατζής, Ξενικάκης): «Είναι άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι για την είσοδο στα πλέι οφ και πιστεύω ότι το Μαρούσι έχει ένα μικρό προβάδισμα για τη νίκη, κυρίως επειδή παίζει στην έδρα του. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι η ΑΕΛ δεν είναι ικανή να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (23/04, 17.00, ΕΤ1, Βορεάδης, Πηλοϊδης, Καλδίρης): «Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει, έστω κι αν έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση ενώ ο Πανελλήνιος έχει μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση της τέταρτης, αν και έχασε την μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με τον Ολυμπιακό».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ (23/04, 17.00, ΣΚΑΪ, Παπαδημητρίου, Σπυρίδωνος, Πανταζής): «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα το νικήσει το Ρέθυμνο και το λέω αυτό επειδή σε διαφορετική περίπτωση θα χτυπήσει άσχημα στην εικόνα του, με την έννοια ότι μια ομάδα που θέλει να μπει στα πλέι οφ με στόχο να φτάσει μέχρι τέλους και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, θα είναι λίγο παράδοξο να χάσει στην έδρα της από μια ομάδα που είναι κοντά στον υποβιβασμό. Είναι ανώτερος ο Ολυμπιακός και πιστεύω ότι θα κερδίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: