ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

24η αγωνιστική η μεγάλη επιστροφή τoυ Σόφο

Δεν αναμενόταν να αντιμετωπίσει προβλήματα η Ολύμπια Λάρισας κόντρα στην Ολυμπιάδα Πατρών και αυτό επιβεβαιώθηκε μέσα στο γήπεδο. Οι «πορτοκαλί» της Λάρισας κέρδισαν με 96-67 αυτούς της Πάτρας στο κλειστό της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Έτσι, έκαναν σημαντικό βήμα για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα, κόντρα σε μια καταδικασμένη ομάδα. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο σκόρερ τον Φάνη Κουμπούρα, με 16 πόντους.

Σε ένα ματς «γκραν γκινιόλ», ο Κολοσσός ήταν ο μεγάλος νικητής με 92-89 κόντρα στο Αιγάλεω, για την 24η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι «θαλασσί» έχουν ακόμα ελπίδες για να παραμείνουν στα μεγάλα «σαλόνια», σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΓΟΡ από τον Αρη. Από την άλλη πλευρά, για το «Σίτι» είναι όλα ανοιχτά για μια θέση στην οκτάδα.

Ένα καλό δεκάλεπτο και οι εμπνεύσεις των Τέρι και Ουάσινγκτον ήταν αρκετά έτσι ώστε να δώσουν τη νίκη που του εξασφαλίζει κατά ένα μεγάλο βαθμό την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στον αντίποδα οι Κρητικοί αν και είχαν τον έλεγχο του αγώνα για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα (μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου), δεν βρήκαν τις λύσεις απέναντι στη καλή άμυνα των φιλοξενουμένων στο δεύτερο μέρος. Το τελικό 59-70 έθεσε τον ΑΓΟΡ προ των ευθυνών του καθώς πλέον αντικρίζει κατάματα τον υποβιβασμό.

Με νίκη συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Τζον Κόρφα και των συνεργατών του, που βρέθηκαν για πρώτη φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ και αποθεώθηκαν από τους φίλους της ομάδος. Με μόλις ένα αλλά σημαντικό βαθμό περισσότερο από τον Κολοσσό και τον ΑΓΟΡ ο «Δικέφαλος» ανάσανε από το βαρύ μανδύα του υποβιβασμού που περιέβαλε τις τελευταίες μέρες την ομάδα. Στον αντίποδα η ήττα του Πανελληνίου στην Πυλαία, δεν ήταν και αναίμακτη καθώς οι «ολυμπιονίκες» θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την τέταρτη θέση.

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση μίας θέσης στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος έκανε το Μαρούσι που επικράτησε στον Αγιο Θωμά της ΑΕΚ 71-62. Η Ενωση προηγήθηκε με 11-0, αλλά η είσοδος του Δημήτρη Μαυροειδή στον αγώνα άλλαξε τα δεδομένα και το Μαρούσι έφτασε στη νίκη με 71-62.

Το τελικό 84-74 «σφράγισε» την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο χθες στο ΟΑΚΑ με το άδειο γήπεδο (η αναμέτρηση ήταν κεκλεισμένων των θυρών) να δείχνει ότι έχει επηρεάσει τις δύο ομάδες και κυρίως τους «πράσινους» που βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό, παρουσιάζοντας κενά διαστήματα, απέναντι στους μαχητικούς «κυανέρυθρους» που κοίταξαν τους «πράσινους» στα μάτια, παρά το ότι βρήκαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που άφησε τον αγώνα με 28 πόντους με 2/2 βολές, 4/6 δίποντα και 6/8 τρίποντα.

Ποια Λάρισα και ποιο παιχνίδι; Κανείς δεν ασχολήθηκε μ’ αυτό. Λίγοι ήταν αυτοί που πήγαν στο ΣΕΦ, όχι πάνω από 2000, αλλά πολλοί τυχεροί. Γιατί; Οι πιστοί της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού γεύτηκαν μια μεγάλη χαρά. Είδαν τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να επιστρέφει στα παρκέ δέκα περίπου μήνες μετά την τελευταία του εμφάνιση. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν περίπατο απέναντι στην ΑΕΛ με 84-52 και ο Big Sofo έστειλε μήνυμα σε εχθρούς και φίλους. Το θηρίο επέστρεψε...

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική

Ολύμπια-Ολυμπιάδα Πατρών 96-67
Κολοσσός-Αιγάλεω 92-89
ΑΓΟ Ρέθυμνο-Άρης 59-70
ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος 62-58
Μαρούσι-ΑΕΚ 71-62
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 84-74
Ολυμπιακός-Λάρισα 84-52

Η βαθμολογία σε 24 αγώνες

1. Παναθηναϊκός 45
2. Ολυμπιακός 44
3. Άρης 40
4. Πανελλήνιος 38
5. Πανιώνιος 37
6. Μαρούσι 36
7. Ολύμπια Λάρισας 35
8. Αιγάλεω 35
9. Λάρισα 35
10. ΑΕΚ 35
11. ΠΑΟΚ 33
12. Κολοσσός 32
13. Ρέθυμνο 32
14. Ολυμπιάδα 27

Δεν υπάρχουν σχόλια: