ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 20 Απριλίου 2008

25ης αγωνιστικής .Οι Δύσκολες ώρες του ΠΑΟΚ...

Ο ΑΓΟΡ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 89-62, κάλυψε τη διαφορά των 15 πόντων που είχε χάσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της παραμονής. Αντίθετα, τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Αρη, ενώ ο ΑΓΟΡ φιλοξενείται στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό.

Εχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίο τον Χρήστο Ταπούτο, η ΑΕΚ, πατώντας γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε στο ντέρμπι για τα πλέι οφ της Ολύμπιας Λάρισας με 84-66. Πλέον, η ΑΕΚ χρειάζεται νίκη και στην Ρόδο επί του Κολοσσού τη Μ.Τετάρτη για να εξασφαλίσει την είσοδό της στα πλέι οφ, όπως βέβαια και η Ολύμπια Λάρισας.

«Περίπατο» έκανε στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με 107-77 της ΑΕΛ. Με αυτό τον τρόπο οι «πράσινοι» εξασφάλισαν και μαθηματικά την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, η οποία τους δίνει και το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Κορυφαίος για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης που τελείωσε το ματς με 21 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κοψίματα.

Μεγάλο φαβορί για την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου είναι πλέον ο Πανιώνιος, ο οποίος νίκησε το Μαρούσι στο Ελληνικό με 92-80 και σε συνδυασμό με την ήττα του Πανελληνίου από τον Ολυμπιακό, σκαρφάλωσε στην 4η θέση, την οποία θα πάρει οριστικά, ακόμα κι αν ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από την Ολύμπια, εφόσον την ίδια ώρα ο Πανελλήνιος δε νικήσει μέσα στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό!

Άνετο ήταν το πέρασμα του Κολοσσού από την Πάτρα, αφού οι Ροδίτες νίκησαν εύκολα με 107-81 την Ολυμπιάδα και πλέον χρειάζονται νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ στο «Βενετόκλειο» για να σφραγίσουν και τυπικά την παραμονή τους στην Α1.

Αδιάφορος μόνο στην θεωρία αποδείχτηκε ότι ήταν ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες μπήκαν στην Κυψέλη για να νικήσουν και αυτό έκαναν. Ύστερα από πεντάλεπτη παράταση επικράτησαν 74-69 (63-63 κ.α.) του Πανελληνίου, σε ματς για την 25η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Καλύτεροι για τρία δεκάλεπτα οι «Ολυμπιονίκες», επανήλθε η ομάδα του Πειραιά στα τελευταία λεπτά παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα. Κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ο Μπουρούσης με καθοριστικούς πόντους στην τέταρτη περίοδο. Θετικοί για μια ακόμα φορά Βασιλόπουλος και Γκριρ, ενώ για 13 λεπτά αγωνίστηκε ο Σχορτσιανίτης σημειώνοντας 6 πόντους. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Άντονι Γκράντι, δείχνοντας γιατί είναι και με διαφορά πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Πρόγραμμα 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 19/4/2008

Ολυμπιάδα Π.-Κολοσσός Ρ.: 81-107
Πανιώνιος-Μαρούσι: 92-80
ΑΕΛ-Παναθηναϊκός: 77-107
Πανελλήνιος-Ολυμπιακός: 69-74
ΑΓΟΡ-ΠΑΟΚ: 89-62
ΑΕΚ-Ολύμπια Λ.: 84-66

Κυριακή 20/4/2008

17.00 Άρης-Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια: