ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

81-77 Το σκορ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, νικητής ο Παναθηναϊκός.
Aς πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή.

Όσους αγώνες και να έχω παρακολουθήσει στη ζωή μου, με διάφορες ομάδες, τίποτα δεν συγκρίνετε με ένα αγώνα Παναθηναϊκού Ολυμπιακού σε οποιοδήποτε άθλημα κι αν είναι αυτός και ειδικότερα όταν ο αγώνας κυλήσει χωρίς έκτροπα, είναι κάτι το μαγικό.

Στο γήπεδο 18.000 οπαδοί, δημιούργησαν μια απίστευτη ατμόσφαιρα, εκτός από λίγα υβριστικά συνθήματα, που είναι μέσα στο πρόγραμμα σε ένα τέτοιο αγώνα.

Στα αγωνιστικά πιο έτοιμος εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός, πιο ομαδικός, πιο μπασκετικός.
Ο Σπανούλης με 27 πόντους ο κορυφαίος των νικητών με τρομερή ενέργεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τον ακολούθησε σε απόδοση ο Διαμαντίδης με 10 πόντους και 3 κοψίματα, το ένα έναντι στον θηριώδη Τζάκσον. Εξαιρετικός με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ ο Μπατίστ. Βοήθησε πολύ ο Γουίνσον με 12 πόντους. Μέτριος ο Γιασκεβίτσιους δε ικανοποίησε στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Σε γενικές γραμμές μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην είναι αγωνιστικά έτοιμος, αλλά δείχνει ότι μπορεί να πετυχαίνει το σκοπό του χωρίς να πιάνει την επιθυμητή απόδοση. Επιπροσθέτως φαίνεται ότι ο Ομπράντοβιτς θυσιάζει χρόνο συμμετοχής κάποιων παιχτών , βλέπε Μπετσίροβιτς - Βούγιανιτς, στη προσπάθεια να έχει το συντομότερο δυνατό έτοιμο τον Γιασκεβίτσιους.

Από τον Ολυμπιακό εξαιρετικός ο Γκρίρ με 23 πόντους προσπάθησε να κερδίσει μόνος του τον Παναθηναϊκό, τον ακολούθησε σε απόδοση ο Τζάκσον και ο Πρίντεζης. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αρκετά ανέτοιμος, έχει πολλούς καλούς παίχτες αλλά θέλει χρόνο για να γίνει ομάδα. Το ερώτημα είναι πόσοι σέντερ χωράνε σε μια πεντάδα, Μπουρούσης, Τσακαλίδης, Τζάκσον, Μαυροκεφαλίδης, Σχορτσιανίτης. Η απάντηση έρχεται μέσα από τους μέχρι τώρα αγώνες με μια απλή ματιά στους χρόνους συμμετοχής, με τον Πρίντεζη να έχει 25 με 30 λεπτά συμμετοχής σε κάθε αγώνα, δείχνοντας ότι στο σύγχρονο μπάσκετ δύσκολα χωράνε 2 σέντερ στην ίδια πεντάδα.

Ο αγώνας με μια ματιά
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 81 - 77

Το υπόλοιπα αποτελέσματα και βαθμολογία της Α1

Δεν υπάρχουν σχόλια: