ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Ο Ολυμπακός νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 70-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Αμαρουσίου – Αρη. Το παιχνίδι κρίθηκε χάρη σε δύο βολές του Λιν Γκριρ 7’’ πριν από τη λήξη. Στο φινάλε ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος με τρίποντο είχε ισοφαρίσει 68-68 λίγο νωρίτερα, αστόχησε στο τρίποντο της νίκης για την ΑΕΚ.

Το τελικό 95-80 για τον Πανιώνιο μέσα στην Κυψέλη και με σαφήνεια δίνει την εικόνα του αγώνα και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτητης της ανωτερότητας των "κυανέρυθρων" σ' αυτή τη σειρά. Ο Νέναντ Μάρκοβιτς και οι παίκτες του προκρίθηκαν στους ημιτελικούς των πλέι οφ και συνεχίζουν να διεκδικούν μια θέση στα πλέι οφ.

Hταν με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό έκανε τον Αρη να αναλάβει τις ευθύνες του και να ισοφαρίσει τη σειρά με το Μαρούσι με το 95-98 στην παράταση (κ.α. 84-84), εντός Αγίου Θωμά! Η πρόκριση θα κριθεί στο ματς της Πέμπτης, στο Αλεξάνδρειο. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης φάνηκε περισσότερο στην έξτρα περίοδο όπου το Μαρούσι ξεκίνησε με το 90-87, πριν κινήσει ο Καλαϊτζής με τρίποντο την επανάσταση. Ακολούθησε ο Τζερεμάια Μάσεϊ (92-96) με τις βολές να αποφασίζουν για το αποτέλεσμα. «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι» επισήμανε ο Σούλης Μαρκόπουλος, «τα τρία πρώτα δεκάλεπτα ήταν πιο δυνατός ο ¶ρης έπαιξε σκληρή άμυνα και μας έβγαλε έξω από τα δικά μας στάνταρντ.

Σοβαρός και αποφασισμένος να τελειώνει όσο πιο γρήγορα μπορούσε την πρώτη φάση των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Λάρισα με 78-58 έπί της Ολύμπιας, έκανε το 2-0 στις νίκες και προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ, μαθαίνοντας ταυτόχρονα και ότι ο Πανιώνιος θα είναι ο αντίπαλός του στους αγώνες για την πρόκριση στους τελικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: