ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αναλύει την 16η αγωνιστική της Α1

Το μεγάλο ντέρμπι του ΣΕΦ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεσπόζει στην 16η αγωνιστική της Α1 που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου, αλλά σε καμία περίπτωση το πρόγραμμα δεν στερείται πολλών άλλων ενδιαφέροντων αγώνων.
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος όπως και όλοι στον Κολοσσό νιώθουν πιο άνετα μετά τις τελευταίες επιτυχίες και ετοιμάζονται για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανελλήνιο, ανέλυσε για τον ΕΣΑΚΕ τα παιχνίδια της αγωνιστικής, χωρίς να αποφεύγει και πρόβλεψη για το ντέρμπι όπου έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

ΑΓΟΡ – ΟΛΥΜΠΙΑ (16/2, 17.00, ΕΤ1, Σπυρίδωνος, Αναστόπουλος, Ψαριανός): « Ο ΑΓΟΡ τελευταία έχει παίξει αρκετά καλά κι έχει χάσει τρία ματς κυριοελκτικά στην λήξη. Δείχνει ότι είναι σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και χρειάζεται πάρα πολύ τη νίκη για να βάλει μπρος για τον στόχο της σωτηρίας. Από την άλλη πλευρά, η Ολύμπια ειδικά στα δύο τελευταία της παιχνίδια δείχνει να έχει πρόβλημα, κυρίως επειδή δεν παίρνει την βοήθεια που έχουν οι περισσότερες ομάδες από τους δύο Αμερικανούς τους. Με βάση λοιπόν τις τελευταίες εμφανίσεις των δύο ομάδων, θα έλεγα ότι δίνω προβάδισμα για τη νίκη στον ΑΓΟΡ»

ΠΑΟΚ – ΜΑΡΟΥΣΙ (16/2, 17.00, Supersport, Πιτσίλκας, Πηλοϊδης, Βαρδάλος): «Ο ΠΑΟΚ, με την επιστροφή του Κουτλουάι μετά τον τραυματισμό του και μέσα στην έδρα του, όπου πάντα τον στηρίζει ο κόσμος του, έχει προβάδισμα σ’ αυτό το παιχνίδι. Το Μαρούσι έδειξε ένα πρόσωπο με την προσθήκη του Στίβενσον και ο παίκτης έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα όσο εγκλιματίζεται, αφού είναι έμπειρος και ικανός. Εκτιμώ, πάντως, ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο»

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (16/2, 19.00, Supersport, Καρούσης, Καρακατσούνης, Σώμος): «Ο Πανιώνιος έχει χάσει αρκετά παιχνίδια απ’ αυτά που θα του έδιναν την ευκαιρία όχι μόνο να διεκδικήσει την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, αλλά πιθανότατα και να την κατακτήσει. Εχασε στο Ρέθυμνο και στο Αιγάλεω παρότι είχε πάρει μεγάλες διαφορές, έχασε μέσα από ΠΑΟΚ και Αιγάλεω και γενικά δεν δείχνει μεγάλη σταθερότητα. Με την προσθήκη ενός ακόμα ικανού παίκτη, όμως, όπως είναι ο Μπάξτερ και μέσα στην έδρα του, νομίζω ότι έχει τον πρώτο λόγο γι’ αυτό το ματς. Η Ολυμπιάδα κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια, έστω κι αν οι περισσότεροι την έχουν υποβιβασμένη. Οι ίδιοι δεν δείχνουν να πιστεύουν ότι ισχύει κάτι τέτοιο και συνεχίζουν να ενισχύονται. Δείχνει αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της, αλλά ο Πανιώνιος δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ (17/2, 17.00, ΕΤ1, Σχινάς, Φούφης, Αφεντουλίδης): «Εμείς έχουμε σαν στόχο να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων, με τις επιστροφές των τραυματιών και την προσθήκη του Βουκσάνοβιτς. Εκτιμώ ότι είμαστε σε θέση να παίξουμε καλό μπάσκετ και πολύ περισσότερο χρόνο από άλλα εκτός έδρας ματς, όπως με τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ που είχαμε αντέξει για 19 και 35 λεπτά. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε απέναντι στον Πανελλήνιο ο οποίος είναι σε αγωνιστική ανάκαμψη και προέρχεται από δύο σπουδαίες εμφανίσεις, στο κύπελλο με τον Παναθηναϊκό και στην Λάρισα όπου νίκησε την Ολύμπια. Εκτιμώ ότι λόγω έδρας και δυναμικότητας, ο Πανελλήνιος είναι το φαβορί της αναμέτρησης».

ΑΕΛ – ΑΙΓΑΛΕΩ (17/2, 19.00, Supersport, Μαστρταφτσής, Παπαπέτρου, Γεωργιάδης): «Η ΑΕΛ έχει πολύ καλή ομάδα, η οποία θεωρώ ότι είναι ικανή να τερματίσει μέσα στην οκτάδα. Εχει βατό πρόγραμμα, και σ’ αυτό το ματς αγωνίζεται και στην έδρα της όπου είναι ιδιαίτερα δυνατή. Απέναντί της θα έχει το Αιγάλεω το οποίο για πρώτη φορά θα κληθεί να δείξει την αντίδρασή του στην μετά Τζάαμπερ εποχή. Δεν ήταν μόνο ο πρώτος σκόρερ του, αλλά και ο ηγέτης της ομάδας και θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις του χωρίς αυτόν».

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ (17/2, 19.00, ΣΠΟΡ+, Βορεάδης, Τανατζής, Κουκουλίτσιος): «Η ΑΕΚ τελευταία είναι πολύ καλά, έχει τρεις νίκες στην σειρά, έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό και έχει προσαρμοστεί στη νέα αγωνιστική φιλοσοφία. Τώρα καλείται να δώσει το σοβαρότερο τεστ, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με υψηλούς στόχους, όπως είναι ο Αρης. Θεωρώ αμφίρροπο το παιχνίδι και ο Αρης θα πρέπει να πιάσει πολύ καλή απόδοση για να καταφέρει να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (17/2, 21.30, ΣΚΑΪ, Κουκουλεκίδης, Ζαβλανός, Χριστοδούλου): «Το ματς αυτό το περιμένει όλη η Ελλάδα ειδικά μετά την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή όλα είναι θετικά στην ομάδα και δεν στέκομαι στην ήττα από την Μακάμπι, δεν πιστεύω ότι άλλαξε την πολύ καλή ψυχολογία που υπάρχει. Κάτι που φαίνεται ότι έχει αλλάξει με τον Παναγιώτη, είναι η μεγαλύτερη αξιοποίηση του έμψυχου υλικού σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει στα δύσκολα όμως παρότι στην Τουρκία υπέστη μόλις την δεύτερη ήττα του, δεν έχει πείσει ότι αγωνιστικά είναι μια αχτύπητη ομάδα. Ειδικά με την Εφές, η απόδοσή του προβλημάτισε.
Σε τέτοια ντέρμπι είναι δύσκολο να δώσεις ποσοστά στους αντιπάλους, όμως εγώ θα ρισκάρω μια πρόβλεψη και θα πω ότι ο Ολυμπιακός εύκολα ή δύσκολα, θα βγει νικητής από αυτό το παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: