ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Ο Ηλίας Ζούρος αναλύει την 15η αγωνιστική

Μία από τις αγωνιστικές στις οποίες δεν ξέρει ποιο ντέρμπι να… διαλέξεις, είναι η 15η της Α1, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου. Ο προπονητής του Πανελλήνιου, Ηλίας Ζούρος, ανέλαβε το δύσκολο έργο να προσεγγίσει τις αναμετρήσεις της και να κάνει τις εκτιμήσεις του για την έκβαση αυτών στο ΕΣΑΚΕ.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΑΕΚ (9/2, 17.00, Σχινάς, Κορομηλάς, Καλδίρης): «Για την Ολυμπιάδα ουσιαστικά είναι ένα από τα τελευταία της χαρτιά στην μάχη που δίνει για την σωτηρία της. Αν δεν τα καταφέρει και σ’ αυτό το ματς, τα περιθώριά της θα στενέψουν πάρα πολύ. Η ΑΕΚ δείχνει ότι είναι σε άνοδο, σταδιακά φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα, πάντως, το ματς θεωρώ ότι θα είναι αμφίρροπο αφού έχει αποδειχθεί ότι ελάχιστα παιχνίδια είναι εύκολα για κάποια ομάδα».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ (9/2, 17.00, ΕΤ1, Καρούσης, Τανατζής, Μπήτης): «Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός έχει και την ποιότητα και την εμπειρία να κερδίσει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ψυχολογία, έχει καλά αποτελέσματα από την πρώτη στιγμή που έχει αναλάβει ο Φλεβαράκης και πιστεύω ότι και σ’ αυτό το ματς ισχύει ότι δεν υπάρχουν εύκολες αποστολές, θα έχει δυσκολίες για τον Παναθηναϊκό που θα πρέπει να είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος».

ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΑΕΛ (9/2, 17.00, Κουκουλεκίδης, Πηλοϊδης, Ταβουλαρέας): «Ο Κολοσσός παλεύει κάθε παιχνίδι του και νομίζω ότι κι αυτό είναι ένα ματς χωρίς αύριο. Θα έχει πολύ άγχος και την επιτακτική ανάγκη για τη νίκη. Η ΑΕΛ δείχνει μια σοβαρότητα στο παιχνίδι της, με σωστό προσανατολισμό πάντα στο γήπεδο και φαίνεται η δουλειά που έχει κάνει ο Πιλαφίδης. Θα είναι ένα αμφίρροπο ματς, δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια ομάδα με προβάδισμα για τη νίκη, απλά ο Κολοσσός την έχει ανάγκη πολύ περισσότερο από τον αντίπαλό του».

ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (9/2, 19.00, ΣΠΟΡ+, Μαστραφτσής, Χριστοδούλου, Γκούμας): «Η Ολύμπια είναι μια σοβαρή ομάδα, την είχα δει από πέρυσι παρότι ήμουν στο εξωτερικό, έχει αρχές και προσπαθεί πολύ. Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Εμείς ακόμα δεν έχουμε σταθεροποιήσει κάποια πράγματα, δυστυχώς θα έχουμε και την απουσία του Γκόλεματς ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο έχουμε ανάγκη την επιτυχία».

ΜΑΡΟΥΣΙ – ΡΕΘΥΜΝΟ (10/2, 17.00, Supersport, Ζαβλανός, Φούφης, Παφίλης): «Πρόκειται για ένα ακόμα αμφίρροπο παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής. Το Μαρούσι έχει κάνει κάποιες νίκες, αλλά δε νομίζω ότι το Ρέθυμνο είναι εύκολος αντίπαλος. Εχει δείξει από την έλευση του Πεδουλάκη και πέρα σαφή βελτίωση σε πολλά κομμάτια, είναι μια σκληρή ομάδα με καλούς ψηλούς, και δε νομίζω ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι για το Μαρούσι. Αλλωστε το Ρέθυμνο δεν έχει την πολυτέλεια να μην παλεύει το κάθε παιχνίδι».

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (10/2, 17.00, ΕΤ1, Πιτσίλκας, Αναστόπουλος, Μάνος): «Το Αιγάλεω είναι μια ομάδα που από την αρχή του πρωταθλήματος έχει δείξει πόσο δυνατή είναι μέσα στην έδρα της. Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος έχει σταθερά δείγματα εδώ και πολύ καιρό, έχει ενισχύσει σημαντικά και το ρόστερ του και στοχεύει ψηλά, έστω κι αν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα το πού θα φτάσει. Λογικά και αυτό το παιχνίδι θα έχει αμφίρροπη εξέλιξη».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ (10/2, 21.30, ΣΚΑΪ, Παπαδημητρίου, Μουζάκης, Γκόντας): «Το παιχνίδι θα είναι και πάλι κλειστό, όπως και αυτό του κυπέλλου. Ο Αρης έχει αρχές στο παιχνίδι του, έχει μια βάση καλών παικτών και καλές προσθήκες που έγιναν τελευταία, όπως οι Ουάσινγκτον και Μπόισα. Αυτές του δίνουν μεγαλύτερη δυναμική, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχει δουλέψει πολύ καιρό με τον προπονητή του και το μόνο που λογικά θα αλλάξει είναι κάποιες τακτικές σε σχέση με τον αγώνα κυπέλλου.
Ο Ολυμπιακός είναι σε μεταβατική περίοδο. Στα μέσα της σεζόν είναι πολύ δύσκολο για κάθε προπονητή που αναλαμβάνει, πάντως αυτή η ομάδα έχει πολλούς και καλούς παίκτες, ενώ και η προσωπικότητα του Γιαννάκη εγγυάται ότι πέρα από την δεδομένη ώθηση που δίνει κάθε αλλαγή προπονητή, αυτή θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια στον Ολυμπιακό. Ο στόχος του είναι να πάρει το μέγιστο από κάθε παίκτη και αν κάτι φάνηκε στο πρώτο ματς είναι ότι νωρίς κατάφερε να μεταδώσει το πάθος που διακρίνει τον ίδιο.
Ένα δεύτερο ματς μεταξύ ίδιων αντιπάλων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μοιάζει με την διαδικασία των πλέι οφ και όπως είπα, αμφότεροι θα επιδιώξουν κάποιες αλλαγές στην τακτική τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: